Kirgizië: organiseer leuke vakantiedagen voor kinderen in pleeggezinnen

Project

Het project waar jij als vrijwilliger aan de slag kunt, begon in 1996 in Kirgizië. Er was een enorme nood aan steun en accommodatie voor kinderen zonder ouderlijke zorg. Zij leven nu in pleeggezinnen, tezamen in een dorp. Er zijn verschillende locaties in en rond Bishkek.

 

In het kinderdorp in Bishkek wonen rond de 100 kinderen verspreid over 14 huizen. In elk huis wonen 6 tot 8 kinderen als broers en zussen samen met een pleegmoeder. Zij verzorgt de kinderen zoals een echte moeder dat ook zou doen. De kinderen blijven bij haar wonen, totdat ze zijn opgegroeid en een zelfstandig bestaan kunnen gaan leiden. 

Tijdens de zomervakantie gaan sommige kinderen tijdelijk naar hun familie.  De kinderen die achterblijven hebben een lange zomervakantie en geen familie meer om op terug te vallen. Een vakantie vol met sportieve en creatieve activiteiten is voor hen dus extra belangrijk. Hiervoor ga jij je inzetten!

 Werkzaamheden

Activiteiten organiseren voor de kinderen (op verschillende locaties), zoals 

  • knutselen
  • sportactiviteiten
  • estafettes
  • schminken
  • Engelse woordjes leren
  • dansen
  • en van alles wat je zelf nog verzint


Accommodatie
Tijdens het project verblijf je in een klein huis. Er zijn 2 slaapkamers, een keuken, een woonkamer en twee badkamers. Er zijn drie bedden beschikbaar (twee eenpersoonsbedden en een tweepersoonsbed) en zo nodig enkele matrassen in de woonkamer. Er kunnen maximaal 6 vrijwilligers naar dit project. Meer mensen passen niet in het huis.

 

Reis

Naar dit project zal je waarschijnlijk gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Je reist zelfstandig naar Bishkek. Overleg met IBO voordat je een ticket boekt! Afhankelijk van beschikbare tickets, kan de aankomstdag ook op 1 augustus gepland worden. Alle vrijwilligers worden op één moment opgehaald. 

 

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €335,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.