Italië: Help het oude landschap van Ischia in ere herstellen GEANNULEERD

Project

Ischia is een prachtig eiland gelegen in de baai van Napels.

IBO-Italië werkt in dit project samen met Cai (Club Alpino Italiano) Ischia- Procida. Het doel van deze stichting is het stimuleren van bergsport en excursies in de bergen om mensen bewust te maken van de pracht van de natuur. Dit bevordert bescherming van de natuur en het behoud van de oude landschapscultuur in het Alpine gebied. Dit gebied is een duurzame hulpbron, die  ingezet kan worden voor de economische ontwikkeling van de achtergestelde berggemeenschappen.

 

Dit deelproject maakt deel uit van een breder project met betrekking tot het verzorgen van het erfgoed, patrimonio, gebouwd met een typisch Italiaanse techniek van dry stone walling (muretti a secco) en het doorgeven van kennis van traditionele werkmethoden van het Italiaanse gedeelte van de 'Alleanza Mondiale per i paesaggi terrazzati ”(ITLA)

 

Als vrijwilliger ga je helpen bij het onderhoud van de bergpaden, wandel- en klimroutes en ga je aan de slag met de dry stone techniek.

 

vrijwilligerswerk ItaliëWerk
Onkruid wieden, snoeien, herstellen van stukjes dry stone wall. Lokale experts in dry stone wall zullen de vrijwilligers begeleiden bij hun werkzaamheden.
 

Reis

Je reist zelfstandig naar Napels en vervolgens met de veerboot naar Ischia. Bij aankomst op het eiland worden de vrijwilligers opgehaald. 

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk!

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.