Kroatië: Geef kinderen met meervoudige beperkingen de vakantie van hun leven!

Project
In het plaatsje Brezovica in Kroatië bevindt zich een instelling van Caritas Zagreb voor kinderen met een meervoudige beperking. Hier worden ongeveer 70 kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd. De kinderen zijn ingedeeld in woongroepen met vaste begeleiding. 
 

Door het jaar heen gaan de meeste kinderen naar school of anders zijn er dagelijks activiteiten voor hen. In de zomer is er, ook in Kroatië, een lange vakantie.

 

vrijwilligerswerk buitenland gehandicapten Kroatië

 

Sommige kinderen kunnen met hun familie op vakantie, maar de meeste blijven de hele zomer in de instelling. Om hen ook een mooie zomer te bezorgen, vraagt Caritas de inzet van vrijwilligers. IBO wil daar graag aan bijdragen en zoekt vrijwilligers die zich voor 2 weken willen inzetten voor de kinderen van Caritas.


Werkzaamheden
De lokale staf heeft de handen vol aan de (basis) zorg voor de kinderen. Het wassen, aankleden, eten geven en verzorgen van de kinderen neemt veel tijd in beslag. Als vrijwilliger kun je de vaste staf ondersteunen. 

 

Je bent er vooral om de kinderen extra activiteiten te bieden: spelletjes doen, snoezelen, muziek maken, samen knutselen, etc. Je helpt ze op deze manier om de lange, vaak saaie vakantiedagen, op een leuke manier te besteden. 

 

Voor de staf betekent jouw hulp een tijdelijke verlichting van een zeer intensieve taak, voor de kinderen ben je een zomerhulp die ze een leuke vakantie bezorgt. En voor jou als vrijwilliger is het een prachtige ervaring.

 

Ben je benieuwd naar beelden van het project? Kijk dan naar dit filmpje!

 

Accommodatie

Er wordt een appartementje vrijgemaakt zodat de vrijwilligers hun eigen ruimte hebben. Dit is mogelijk, omdat sommige kinderen in de zomer weg zijn. Er worden 3 maaltijden per dag verzorgd.

 

Reis

Je reist zelf naar Zagreb. Daar word je opgehaald door de coördinator van het project. 

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Ga bijvoorbeeld met de trein of de bus.

 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.