Salvatonica: help de gemeenschap bouwen voor kansarme mensen

PROJECT
IBO Italia en de gastgemeenschap Salvatonica werken al lang samen en organiseren sinds de jaren 90 vrijwilligersprojecten met als doel de gemeenschap vooruit te helpen en de vrijwilligers te laten delen in het Italiaanse leven.


Vrijwilligers uit verschillende landen en van verschillende leeftijdscategorieën hebben aan vele projecten gewerkt. Zij voegen hun deel van de 'muren' toe, maar dragen vooral bij aan het gemeenschapsleven.

 

Foto van een eerder bouwproject in Burana met IBO-vrijwilligers 

 

Dit jaar - 2019 - bestaat het project uit het bouwen van kleine huizen voor kansarme mensen, in een gebied dicht bij het dorp Burana, waar voorheen het stadsasiel lag. De vrijwilligers gaan het door de gemeenschap beheerde gebied schoonmaken. Bovendien is dicht bij het dorp Salvatonica, in het dorp San Biagio, de plaatselijke kerk beschadigd door een aardbeving in 2012. Deze kerk moet worden schoongemaakt en er is onderhoud nodig.

  
Werkzaamheden
Algemene werkzaamheden m.b.t. het reinigen van het gebied van de voormalige kennel: renovatie van het dak, bestrating, muren reinigen en isolatie, grondreiniging, egalisatie van de grond, verplaatsing en reiniging van bakstenen. Reinigings- en onderhoudswerkzaamheden voor de kerk van S. Biagio door de aardbeving in 2012.

 

Eten en onderdak
De accommodatie, het ontbijt, het avondeten en het diner zijn in de gastgemeenschap van Salvatonica. Er zullen bedden en matrassen zijn. Neem wel je eigen slaapzak mee!

 

Reis

Salvatonica ligt in de buurt van Ferrara in Noord Italië. 

 

IBO wil duurzaam reizen stimuleren. Daarom vragen wij je om met de trein te gaan. Je zult dan worden opgehaald van het station in Ferrara.

 

Wil je liever met de auto? Dan krijg je van ons het projectadres.

 

Je kunt ook vliegen (maar liever niet natuurlijk) naar Bologna. Van daar reis je met de (shuttle)bus of met de trein naar Ferrara. Daar word je dan van het station opgehaald. 

 

Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. 
Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Inschrijven

Schrijf je hier in voor dit project!
 

  • Inschrijfgeld: € 35
  • Deelnamekosten: € 145,-
    Incl. accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. kosten voor je reis en eventuele uitstapjes.

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.