Reggello: Help bij het opknappen van een sociaal guesthouse

Project

In Reggello, in de regio Toscane, staat Casa Cares, een historische villa waar toeristen kunnen verblijven. Het is een non-profit guesthouse. De inkomsten worden besteed aan sociale projecten, zoals een gemeenschappelijke groententuin (sharecropping) en sociaal werk door de Italiaanse protestantse kerk. Casa Cares biedt ook onderdak aan enkele asielzoekers, die nog nergens anders terecht kunnen. 

 

De villa en het omringende groen hebben dringend onderhoud nodig. Zij vragen vrijwilligers om hierbij te helpen.

 

Vanuit Casa Cares wil men, net als bij IBO, internationale ontmoetingen en culturele uitwisseling stimuleren. Een mooie kans dus! Ga jij?

 

vrijwilligerswerk Italië Toscane

 

Werk

Klein onderhoudswerk, constructie van houten voorwerpen zoals bewegwijzering en buitenspellen, tuinieren en tuinbouwwerk.

 

Accommodatie

De vrijwilligers worden ondergebracht in een oude boerderij, naast de villa. Je deelt een kamer met meerdere personen. Mannen en vrouwen slapen apart. De keuken is gemeenschappelijk en de maaltijden worden gezamenlijk bereid. 

 

Vrije tijd

Houdt je van ecotoerisme? Dan ben je hier aan het goede adres! In de buurt vind je prachtig heuvelland en het natuurpark van Vallombrosa, waar je kunt wandelen of fietsen. Je bevindt je midden in de wijnstreek (Chianti) en relatief dicht bij de bekende (kunst)steden van de regio: Florence (35km), Arezzo (60km) en Siena (100km).

 

Reis

Je reist zelfstandig naar de projectlocatie. Na inschrijving ontvang je van ons een uitgebreide routebeschrijving.

 

Inschrijven

Klik hier om je in schrijven voor dit project.

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten € 145,- (incl. onderdak, maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO; excl. reis en eventuele uitstapjes).

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.