Graz: Verbeter de levensomstandigheden van daklozen

Project

De organisatie Caritas in Graz helpt mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Vanuit de organisatie kijken zij naar de specifieke behoefte van de persoon en zij proberen hierbij met de hulp zo goed mogelijk aan te sluiten, onder andere door onderdak te bieden. 

 

Er is een aantal (zeer) verouderde appartementen dat nodig opgeknapt moet worden, zodat ze weer leefbaar zijn. IBO-Oostenrijk wil graag een internationale groep vrijwilligers inzetten voor deze opknapwerkzaamheden. Doe je mee?

 

vrijwilligerswerk buitenland oostenrijk

 

Werk

Je gaat appartementen opknappen, dus denk aan reparaties, schilderwerk, muren vullen, vloeren renoveren, etc.

 

Accommodatie

Voor de vrijwilligersgroep is er een slaapzaal beschikbaar in de buurt van de appartementen, met douchegelegenheid en een wasmachine. Voor maaltijden wordt gezorgd. 

 

Vrije tijd

Graz is de tweede grootste stad in Oostenrijk en biedt een scala aan mogelijkheden: cafés, bars, musea, theaters, concerten, etc. Verder kun je natuurlijk gaan wandelen in de prachtige Oostenrijkse natuur en kun je een uitstapje maken naar de Schwarzlsee, een mooi meer waar je kunt zwemmen. 

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Graz. Je wordt door een projectmedewerker opgehaald van het trein- of busstation of het vliegveld.

 

Wij willen je vragen om met de trein of bus te reizen, maar naar dit project zal je misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Inschrijven
Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 145,-
    Incl. maaltijden, onderdak, begeleiding, voorbereiding en informatie en VOG-aanvraag; excl. reiskosten en evt. uitstapjes.


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.