Vila Nova de Tazem: Bouw mee aan jeugdwelzijn in Portugal

Project

In Vila Nova de Tazem (1700 inwoners) biedt de Reencontro Association sinds 2010 een breed scala aan culturele, educatieve en recreatieve activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast vangt de organisatie vluchtelingen op en organiseert zij bewustwordingscampagnes m.b.t. hergebruik van materialen. Dankzij deze vereniging zijn er jonge Europese vrijwilligers en lokale inwoners betrokken bij internationale hulpprojecten in en vanuit dit kleine dorp. Kortom, een zeer diverse, idealistisch ingestelde organisatie. 

 

De vereniging heeft een oude school gekregen die volledig is gerenoveerd en omgebouwd tot een jeugdwelzijnscentrum voor 24 jongeren. Hier kunnen jonge mensen, die verwaarloosd zijn in hun familie, onafhankelijkheid leren en een opleiding voltooien.

 

Tijdens de zomerprojecten moeten de oude schoolklassen worden verbouwd tot kleinere kamers met badkamers en toiletten.

 

Werk

In dit project ga je aan de slag met sloopwerkzaamheden, metselen, schilderen, installatiewerk en tegels leggen.

 

Accommodatie

De vrijwilligers worden ondergebracht in ruimtes in de school. Neem zelf een slaapzak mee! Ontbijt en lunch worden geregeld. Avondeten maak je met de vrijwilligersgroep zelf klaar. 

 

Vrije tijd

Er is een meer in de buurt waar je lekker kunt zwemmen. Ook is het prachtig fietsen en wandelen in de omgeving. En met een beetje geluk is er een dorpsfeest gepland in jouw projectperiode, waar je als vrijwilliger ook van harte bent uitgenodigd. 

 

In de buurt is het natuurpark Serra da Estrela. Mooi voor een weekenduitstapje!

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Viseu, waar je wordt opgehaald van het busstation.

Naar dit project zal je misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Inschrijven

Schrijf je hier in voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35
  • Deelnamekosten: €145,-
    Incl. accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. kosten voor je reis en eventuele uitstapjes.

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.