Rudnik: help het Bulgaarse culturele leven vooruit

Project

De Chitaliste is van oorsprong een centrum van de Bulgaarse levensstijl, cultuur en tradities. Tegenwoordig wordt het gebruikt als een plek waar iedereen zichzelf kan verrijken met kennis, ideeën kan uitwisselen, ervaringen kan delen, kan creëren en leren. De Chitaliste van Rudnik is een gebouw met twee verdiepingen in het centrum van de wijk. Het heeft een bibliotheek, een fitnessruimte, een podium voor concerten, theater en andere culturele evenementen. Verder is er ruimte voor kunstenaars en voor vergaderingen. 

 

 

Werk

De Chitaliste  van Rudnik heeft een flinke opknapbeurt nodig. Daar wordt de hulp van vrijwilligers bij gevraagd. Je gaat ruimtes opknappen in de chitaliste en de nabijgelegen school, werken in de tuinen, bankjes en schommels repareren en schilderen, kortom: helpen om de Chitaliste weer een aantrekkelijke plek te maken om zo het culturele leven in Rudnik te stimuleren.

 

Accommodatie en maaltijden

De vrijwilligers worden ondergebracht in het schoolgebouw. Voor maaltijden wordt gezorgd.

 

Vrije tijd

De projectcoördinator wil de vrijwilligers graag introduceren in het rijke culturele leven, de Bulgaarse tradities en de prachtige natuur rondom Rudnik. 

 

Reis

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Je vliegt naar Burgas, Sarafovo international Airport. Daar worden de vrijwilligers op één moment opgehaald. 

 

Inschrijven

 

Schrijf je hier in voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35
  • Deelnamekosten: €145,-
    Incl. accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. kosten voor je reis en eventuele uitstapjes.

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.