Mpumalanga: help een NGO in Zuid-Afrika

Project

De NGO 'Nourish' wil de omstandigheden in de regio Mpumalanga verbeteren. De grootste problemen zijn zaken zoals stromend water en elektriciteit verkrijgen. Werk vinden en sanitaire voorzieningen hebben is er zelfs een luxe. Nourish probeert hier iets aan te doen.

 

Om hun doelen te bereiken richten ze zich vooral op onderwijs, duurzame landbouw, economische empowerment en toerisme. Ze willen, via het creëren van werk, armoede en stroperij tegengaan. Omdat alles start met een goede opleiding, is beter onderwijs voor de kinderen ook een belangrijk middel.

 

Werk

Bij deze NGO is een grote diversiteit aan werkzaamheden mogelijk. Wat je daadwerkelijk zult gaan doen, is afhankelijk van de klussen die op dat moment nodig zijn.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan huizenbouw (bottle brick methode: 'bakstenen' worden gemaakt van opgevulde plastic flessen), kippenhokken bouwen, helpen op de school, bijvoorbeeld bij de leesmomenten of door (leerzame) activiteiten met de kinderen te ondernemen, aanleggen van permacultuur-tuinen, bomen planten, helpen op de eigen boerderij van de NGO, etc.

 

 

Accommodatie en maaltijden

Je verblijft op het project zelf. Je slaapt in gemeenschappelijke kamers, bedden zijn aanwezig. Maaltijden worden voor jullie klaargemaakt. 

 

Vrije tijd

Er is veel te doen en te zien in de omgeving. Je bent op ongeveer 10 km afstand van het Krugerpark, het bekendste wildpark van Afrika. Ook zijn er prachtige canyons bij de Blyde rivier. In de buurt is ook een ravalidatiecentrum voor wilde dieren, waar je een bezoek aan kunt brengen. De mensen van de projectorganisatie kunnen helpen bij het organiseren van uitstapjes in de vrije tijd. 

 

 

Reis

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Je vliegt naar Hoedspruit. Daar worden alle vrijwilligers op één tijdstip opgehaald. 

 

Kosten

  • Inschrijfgeld: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 675,- (incl. transport tussen vliegveld en project, accommodatie en maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO; excl. vliegticket en uitstapjes in de vrije tijd).


Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.