Mikosheni: ecologisch bouwen in Tanzania

Project

C-re-aid is een Vlaams-Tanzaniaase NGO, gevestigd in de stad Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. De organisatie zet in op projecten die een sociaal-economische impact hebben en zo gemeenschappen een nieuwe impuls geven. Architectuur wordt ingezet als tool om het dagelijks functioneren niet enkel materieel, maar ook sociaal-cultureel te verbeteren.

 

Heb je een sterke interesse in alternatieve bouwtechnieken en deins je er niet voor terug je handen uit de mouwen te steken? Help dan meebouwen aan een nieuw project!

 

De projecten van C-re-aid zijn kleine gemeenschapsgebouwen, bv. vrouwencentra, een fietswinkel, apotheek of klein hospitaal. Alle projecten worden gebouwd met compressed earth bricks, adobe blokken en/of gerecyclede materialen.

 

 

Werk

Je gaat helpen bij één van de projecten van C-re-aid. Reken op bouwwerk in samenwerking met Tanzaniaanse jongeren, Tanzaniaanse professionals en een internationale vrijwilligersgroep. Op wat voor soort project je precies wordt ingezet, is nog niet bekend. Het hangt ervan af waar C-re-aid op dat moment aan werkt. 

 

Accommodatie en maaltijden

De vrijwilligers verblijven in het Backyardhostel, waarvan de opbrengsten ook naar de projecten van C-re-aid gaan. Er zijn verschillende kamers, een buitenkeukentje, een bar en een beachvolleybalterrein. Er wordt eten gemaakt voor de vrijwilligers.

Het Backyardhostel ligt in Moshi, aan de voet van de Kilimanjaro. Dagelijks wordt de groep gebracht tot aan het project.

 

Vrije tijd

Leef mee en maak kennis met de rijke Tanzaniaanse cultuur, ontdek de omgeving, wandel aan de voet van de Kilimanjaro of maak een weekenduitstap naar Arusha National Park (heel veel flamingo's), Tarangire National Park (grootste olifantenpopulatie van Oost-Afrika) of de Ngorongoro-krater (Unesco werelderfgoed).

 

 

Backyardhostel heeft ook een eigen toeristenbureautje. Ze organiseren verschillende dagtochten (bv. chemka hot springs, mount kilimanjaro day hike, materuni coffee tour en watervallen) voor 50$ per dag en verschillende tweedaagse tochten (o.a. Ngorongoro en lake manyara; lake manyara en Tarangire, Hot springs en Arusha national park). Prijzen voor de tweedaagse varieren van 250$ tot 350$.

 

Reis

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Je vliegt op Kilimanjaro International Airport. Daar worden de vrijwilligers op één tijdstip opgehaald. 

 

Kosten

  • Inschrijfgeld: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 675,- (incl. transport tussen vliegveld en project, accommodatie en maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO; excl. vliegticket en uitstapjes in de vrije tijd).


Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.