Artosilla: Bouw mee aan een eco-dorp

Artosilla is een oud dorp in het noordoosten van Spanje, niet ver van de Franse grens en de Pyreneeën. De laatste bewoners verlieten het dorp in de jaren zestig.

 

In 1986 werd het overgedragen aan de Artiborain-associatie, die het verlaten dorp wilde herbouwen. Dankzij het werk van vele vrijwilligers is het mogelijk geweest om de meeste huizen te renoveren en het historische erfgoed van het dorp nieuw leven in te blazen. Op dit moment wonen er ongeveer 20 volwassenen en meerdere kinderen in Artosilla.

 

Het doel is om het dorp als geheel te reconstrueren, zodat nieuwe gezinnen kunnen intrekken. Er moet een echt ecodorp worden ontwikkeld.

 

Tijdens het vrijwilligersproject bouwen de vrijwilligers het dak van de smederij met natuurlijke materialen. Verder werk je aan de reconstructie van het buurthuis en de omgeving. 

 

vrijwilligerswerk spanje

 

Werk

Werkzaamheden op het gebied van dakbedekking, binnenafwerking, metselen en houtbewerking.

 

Accommodatie en maaltijden

Je slaapt in tenten met matrassen. Neem zelf wel beddengoed en een slaapzak mee!

 

Douches en toiletten zijn beschikbaar.

 

Het project zorgt voor het ontbijt. Bij het bereiden van van lunch en diner wordt de inzet van de vrijwilligers verwacht. Je kunt vegetarisch eten (geef het wel even aan), er is een wasmachine en internet!

 

Vrije tijd

De omgeving is prachtig. Je kunt gaan (berg)wandelen en zwemmen in de rivier. 

 

Reis

Je reist naar het busstation van Sabiñánigo (Noord-Spanje). Daar wordt je opgehaald door iemand van het project.

 

We willen je vragen om met de trein en de bus te reizen, maar naar dit project zal je misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35
  • Deelnamekosten: €145,-
    Incl. accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. kosten voor je reis en eventuele uitstapjes.

 

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.