Ridracoli: Vrijwilligerswerk in Italië voor jongeren van 14 - 17 jaar

Project

Bij Ridracoli ligt een dam, die al sinds de jaren '80 van de vorige eeuw de watervoorziening voor de grote regio Forlì-Cesena, Ravenna en Rimini verzorgt. Het paradijselijke meer dat hierdoor is ontstaan, is een toeristische trekpleister. Je kunt er zwemmen, zonnen, vissen en allerlei watersporten beoefenen. 

 

In dit project ga je je als IBO-vrijwilliger inzetten voor het watermuseum Idro van de Cooperativa Atlantide in Ridracoli. Doel is om mensen bewust te maken van het belang van schoon water en wat je kunt doen om vervuiling en verspilling te voorkomen.

 

Werk

Het watermuseum is een openluchtmuseum in het natuurpark Foreste Casentinesi. Als vrijwilliger ga je aan de slag om het natuurpark en het museum te helpen onderhouden, bijvoorbeeld: 

  • afval ophalen langs de gemarkeerde paden
  • vernieuwen van bordjes bij looproutes;
  • onderhoud van paden;
  • onderhoud van de botanische tuin;
  • onderhoud van schuilplaatsen voor dieren;
  • onderhoud van picknickplaatsen

 

vrijwilligerswerk in Italië

 

Accommodatie en maaltijden

Je slaapt in een hostel, vlakbij de dam. Met de groep heb je beschikking over een goede keuken. Jullie koken zelf, om de beurt, voor de groep. 

 

Vrije tijd

Je bent in de Apennijnen, in een prachtig natuurgebied, vlakbij het meer. Neem je wandelschoenen en je zwemkleren mee. Meer heb je niet nodig, toch?

 

Reis

Je zorgt zelf (samen met je ouders) voor jouw reis. Je kunt per vliegtuig en/of trein naar het project reizen.


Neem de trein vanaf Bologna naar Forli. Vanuit het project kun je worden opgehaald op het treinstation van Forli.

 

Op de vertrekdag wordt je weer teruggebracht naar dit treinstation.

 

Wij willen je vragen om met de trein te gaan, maar je zult misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Wil jij gaan?
Er zijn 2 plekken gereserveerd voor Nederlandse vrijwilligers. Wil je graag gaan? Wees er snel bij!

 

Inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project!

 

  • Inschrijfgeld: € 35,-
  • Deelnamekosten € 195,-.
    Incl. onderdak, maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO; excl. reis en kosten voor eigen uitstapjes (de uitstapjes door het project georganiseerd, zijn inclusief). Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.