Italië: Help in de aquaria van het Wereld Natuur Fonds in Crotone (<18)

Project

In dit project ga je werken voor een afdeling van het Wereld Natuur Fonds (WWF).

 

In 2007 en 2012 heeft de Italiaanse overheid gebouwen van de lokale maffia geconfisqueerd en deze aan het WWF geschonken. Sindsdien zijn er centra gevestigd voor natuureducatie en recht. In een ander gebouw is een opvang voor zeeschildpadden gemaakt. IBO-Italia en het WWF werken al jaren samen aan het opknappen en onderhouden van de gebouwen.

 

Dit project wordt begeleid door een jongerenwerker van IBO-Italia.

 

Werk

De hoofdactiviteit is in het aquarium, waar flink schoongemaakt moet worden en waar een metalen hek gerepareerd moet worden. Daarnaast help je zo nodig de dierenarts en lokale vrijwilligers om voor de zeeschildpadden te zorgen en, als je geluk hebt, schildpadden terug uit te zetten in zee.
 

Hoeveel werk hier is, is sterk afhankelijk van het aantal schildpadden in de opvang. 

 

Daarnaast ga je helpen met het schoonmaken van stranden in het kader van de campagne Italia Plastic Free.

 

Kijk dit filmpje voor een indruk van eerdere projecten!

 

Accommodatie en maaltijden

Er wordt gezorgd voor accommodatie. Voor elke vrijwilliger is een bed beschikbaar. Wel zelf beddengoed meebrengen! Je slaapt met meerdere vrijwilligers op een kamer, mogelijk met jongens en meisjes door elkaar (afhankelijk van de aanmeldingen). 

 

Als vrijwilligersgroep kook en eet je samen. Je houdt ook je onderkomen samen schoon en opgeruimd. 

 

Vrije tijd

Neem je zwemkleren mee! Je bent vlak bij het strand.

 

Verder worden er een paar leuke uitstapjes georganiseerd vanuit het project, organiseert WWF een middag over natuurbehoud, ga je meer horen over de strijd tegen de maffia in Italië en over het nut en de noodzaak van het behoud van historische bouwwerken. 

 

Natuurlijk ga je genieten van de heerlijke Italiaanse keuken en de rijke Italiaanse cultuur. Bereid je voor op een mooie ervaring!

 

 

Reis

Je zorgt zelf (samen met je ouders) voor jouw reis.

 

Vanuit het project kun je worden opgehaald op het treinstation van Crotone of op station Botricello.

 

Kom je met het vliegtuig? Dan kun je worden opgehaald vanaf luchthaven Lamezia Terme.

 

Op de vertrekdag wordt je dan weer teruggebracht naar treinstation of vliegveld.Wordt je met de auto gebracht? Laat het ons even weten, dan geven we je de routebeschrijving van IBO-Italia door.

 

Kies je reis liefst zo milieuvriendelijk mogelijk!

 

Naar dit project zal je misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Kosten en inschrijven

Deze projectperiode is speciaal voor vrijwilligers van 14 - 17 jaar. Wij hebben 2 plekken gereserveerd voor Nederlandse deelnemers. Wil je mee? Meld je dan zo snel mogelijk aan!

 

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €209,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.