Malu: Bouw mee aan een middelbare school in een bergdorp (helaas, dit project is al vol)

Project
In Japhe, een klein bergdorpje naast Malu, gaan we dit jaar starten met de bouw van twee nieuwe klaslokalen. Heel wat de gebouwen waren ingestort na de aardbeving van 2015, de school heeft nu wel tijdelijke gebouwen gekregen, maar niets permanent. 

 

De werkzaamheden waren al eerder gepland, maar de bouw kwam door de aardbevingen in 2015 helaas stil te liggen. Afgelopen zomer zijn de werkzaamheden gelukkig weer op gang gekomen. Er is nog veel werk te doen, dus alle hulp is welkom!

 

 

Je kunt de lokale bouwvakkers als vrijwilliger meehelpen bij de constructie van het dak, stuken, verven en de installatie van ramen en deuren. Verder kunnen andere gebouwen in het dorp ook nog een likje verf gebruiken.


Gedurende je verblijf in dit afgelegen bergdorpje, kun je zelf ervaren hoe mooi Nepal is.


Werkzaamheden
Bouwen van twee klaslokalen. Als je ervaring hebt, kun je Engelse les geven of op de dokterspost helpen.
 

Accommodatie en maaltijden
De vrijwilligers verblijven dichtbij het project in een goede, veilige maar ook sobere accommodatie. Je moet zelf een slaapzak en matje meenemen. Je hebt instensief contact met de lokale bevolking zonder Westerse faciliteiten.


Reis

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Je vliegt op Kathmandu.

 

De eerste twee dagen blijf je in Kathmandu, waardoor je de tijd heb om deze stad met al zijn historische en culturele gebouwen te verkennen. Daarna reis je verder naar naar het project (rit van 6/7 uur in een jeep). Je werkt 15 dagen na elkaar, waarna er teruggekeerd wordt naar Kathmandu. Dan zijn er nog drie dagen over om de Kathmandu-vallei te verkennen.

 

 

Trekking

Je kunt kiezen om na de projectperiode nog mee te gaan op een georganiseerde trekking van 10 dagen. De terugvlucht is dan 18 augustus 2019.

 

KATHMANDU/ POKHARA/ MUKTINATH VALLEY TREK 
Er is veel regen in de maanden juni tot september, hierdoor is het niet mogelijk om lange trekkings te doen. Maar in het Mustang gebied, achter de Annapurna is er een relatief droog gebied. Deze highland biedt enkele hele mooie landschappen met een spectaculair zicht op de witte bergen van Nepal. 


Kosten

  • Inschrijfgeld: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 575,- (incl. transport tussen vliegveld en project, accommodatie en maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO; excl. vliegticket en uitstapjes in de vrije tijd).
  • Richtprijs voor de trekking: ongeveer € 400,-


Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.