Drohobych: Klus mee bij een daklozenopvang

Project

Vader Ihor ontfermt zich in Drohobych over verslaafde mannen en vrouwen en dakloze mensen. Hij helpt mensen afkicken van drugs of alcohol door ze uit hun isolatie te halen en ze te ondersteunen op psychisch, sociaal en fysiek vlak. Hij doet dit door ze op te vangen in een, inmiddels mooi opgeknapt, gebouw dat Caritas Drohobych van de Oekraïense regering heeft gekregen, 'Our Home'. IBO-vrijwilligers helpen al sinds 2007 mee aan het opknappen en onderhouden van 'Our Home' en overige gebouwen op het grote terrein dat Caritas in gebruik heeft gekregen van de Oekraiense regering. 

 

Dit project ligt in het (veilige) westen van Oekraïne. 

 

vrijwilligerswerk in het buitenland Oekraïne

 

Werkzaamheden

Op het terrein is altijd veel te doen, van opknap- en onderhoudswerk tot het helpen verzorgen van de dieren die worden gehouden. Het werk voor het project van 2019 is nog niet gespecificeerd. 
 

Accommodatie

Je wordt ondergebracht in 'Our Home', waar voor iedereen een bed klaarstaat. 

 

Alle maaltijden worden verzorgd. 

 

Vrije tijd

Er is veel te zien en te doen! Natuurpark 'de Karpaten' is goed bereikbaar voor een stevige wandeling en je kunt Lviv en Drohobych bezoeken als je wat meer stad wilt zien. Op het terrein van 'Our Home' kun je picknicken, een kampvuur maken en Oekraiense vrijwilligers ontmoeten. In de rivier kun je zwemmen.

 

Reis

Je reist zelfstandig naar het busstation van Lviv. Daar wordt je opgehaald.

 

Inschrijven

Schrijf je hier in voor dit project.

 

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 145,-
    Incl. voorbereiding, infopakket, Verklaring Omtrent Gedrag, maaltijden, begeleiding en onderdak, excl. reis en uitstapjes.Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.