Otterstadt: Creëer natuurspeelplaatsen

Project

De vereniging “Naturspur” organiseert  ecologische educatieve projecten. Ze bouwen speeltuinen en schoolpleinen met natuurlijke materialen. Spelend leren is het motto! De vereniging stelt hoge eisen aan ecologische duurzaamheid en het gebruik van lokale materialen. 

In de projecten van 2019 is gepland om een schooltuin aan te leggen, onderhoud te plegen aan de (speel)terreinen, hout te zagen en artistiek (speel)materiaal te ontwerpen van hout. In de herfst wordt de hulp van de vrijwilligers ook ingeroepen om te helpen bij de appelpluk en het maken van appelsap.

 


Werkzaamheden

Je gaat aan het werk met natuursteen, hout en klei om de schooltuin (verder) aan te leggen en andere natuurspeelplaatsen te onderhouden. Ook ga je appels plukken en persen.

 

Accommodatie
Accommodatie is in het clubhuis op campingbedden of, bij mooi weer, in tenten. Neem zelf een slaapzak en een (isolatie)slaapmatje mee! 

 

Als vrijwilligersgroep bereid je zelf de maaltijden. Er wordt voornamelijk vegetarisch gegeten. 

 

Vrije tijd

Je bent in de buurt van de Rijn. Kanoën op oude rivierarmen is een leuke optie. Ook kun je zwemmen en wandelen in de omgeving. 

 

Heidelberg en Speyer (Spiers) zijn leuke steden om te bezoeken. 

 

Reis

Reis naar het Speyer Hauptbahnhof'', daar worden de vrijwilligers opgehaald. De exacte tijd en plaats hoor je na inschrijving voor het project. 

 

Inschrijven

 

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35
  • Deelnamekosten: €60,-
    incl. infopakket en voorbereiding bij IBO, Verklaring Omtrent Gedrag, maaltijden, begeleiding en onderdak, excl. reis.


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.