Storkow - Hirschluch: Knap een cultureel jeugdcentrum op

Project

De vereniging Jugendhilfe und Sozialarbeit e.V. (JuSeV) in Fürstenwalde bij Berlijn is een instelling voor jeugd, welzijn en gemeenschapszin. 

 

In Hirschluch beheert JuSeV een centrum voor gezinnen, kinder- en jeugdgroepen en enkele logeerhuizen. In het centrum, dat al sinds 1925 wordt geëxploiteerd, worden veel activiteiten en seminars georganiseerd. Het is een ontmoetingsplaats voor mensen van verschillende leeftijden, religies, culturen en voor mensen met en zonder handicap. 

 

IBO-vrijwilligers hebben in de afgelopen jaren geholpen met verschillende klussen om het gebouw en omliggende terrein aantrekkelijk en gezellig te maken. 

 

Werk

Dit jaar wordt er buitenschilderwerk verricht en staat de bouw van tipi's op het vrijwilligersprogramma. 

 

 

Accommodatie

De vrijwilligers worden ondergebracht in één van de huizen bij het jongerencentrum. Alle maaltijden worden verzorgd. 

 

Reis

Je reist naar het treinstation van Storkow, daar worden de vrijwilligers tussen 14.00 en 20.00 u opgehaald. De precieze tijd wordt t.z.t. afgesproken aan de hand van de aankomsttijden van alle vrijwilligers. 

 

Vrije tijd

Er is veel te zien en te doen in de omgeving: de steden Berlijn en Frankfurt (Oder - aan de Poolse grens) zijn niet ver. Je kunt zelfs een dagje naar Polen! Vlakbij is Storkow See en activiteiten als rotsklimmen en wandelen in de prachtige natuur zijn aanraders. 

 

Inschrijven

 

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35
  • Deelnamekosten: €60,-
    Inclusief alle maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO; exclusief reis en kosten voor uitstapjes.


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.