Havelte: Help een leuke vakantieweek organiseren voor vluchteling-kinderen (VOL)

Vakantie! Volop genieten en herinneringen voor het leven maken. Helaas is dit voor veel mensen niet mogelijk. Speciaal voor hen organiseert de landelijke werkgroep sociale groepsvakanties (SGV) vakantieweken, met steun van donateurs en vrijwilligers.

Veel volwassenen en kinderen leven langdurig in armoede. In 2016 ging het om 117.000 kinderen. Dat is ongeveer één kind per klas (bron: CBS 2018). Van luxe als een vakantie kunnen zij alleen maar dromen.

Dankzij Sociale Groepsvakanties kunnen zij tóch een week weg, zorgeloos en kosteloos. En hoe cool is het om geweldige vakantieverhalen met je klasgenootjes te kunnen delen? De positieve effecten op kinderen zijn buitengewoon groot.

Nivon stelt haar Natuurvriendenhuizen voor de vakantieweken ter beschikking. De enige zaken die dan nog nodig zijn, zijn begeleiders en geld.
 

In de zomer organiseert Sociale Groepsvakanties vakantieweken voor vluchtelingkinderen. Deze kinderen komen, met één van hun ouders (vaak hun moeder), een weekje uitrusten en ontspannen in één van de Natuurvriendenhuizen. Vrijwilligers zorgen dat de vakantiegangers lekker eten en dat er een leuk programma voor ze is. IBO steunt Sociale Groepsvakanties en zoekt vrijwilligers die zich in de zomervakantie gedurende de week willen inzetten op één van de vakantiekampen. De kampen vinden plaats door heel Nederland in verschillende Natuurvriendenhuizen en in verschillende weken.
 

Werkzaamheden

De vakantieweken worden geheel georganiseerd door vrijwilligers. Als IBO-vrijwilliger sluit je je aan bij de vrijwilligers van Sociale Groepsvakanties en help je mee met alle voorkomende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van spellen voor de kinderen of een workshop voor de moeders, maar ook boodschappen doen voor de hele groep, samen koken en helpen met de dagelijkse (huishoudelijke) taken.

 

De vrijwilligers werken 9 dagen achter elkaar, ook in het weekend! De vakantieweken voor de vluchtelinggezinnen duren van vrijdag t/m vrijdag of van zaterdag t/m zaterdag. Als vrijwilliger kom je een dag eerder aan dan de gasten, zodat je samen start en nog even alles klaar kunt zetten.

 

Alle Nederlandse vrijwilligers worden bij het voorbereidingsweekend van Sociale Groepsvakanties verwacht. Dit is van 24-26 mei 2019 in het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche.

Sociale Groepsvakanties vergoedt redelijke reiskosten van de vrijwilligers (binnen Nederland).

 

Inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven voor één van de projectweken.

Inschrijfkosten: € 35,- incl. maaltijden en verblijf
Deelnamekosten: € 0,-

Wil je meer informatie over de deelnamekosten die IBO-Nederland vraagt? Klik dan hier.