Sowane: organiseer een vakantiekamp en bouw mee aan een klaslokaal

Project

Onze zusterorganisatie Bouworde Vlaanderen werkt al enkele jaren samen met de Senegalese NGO Chaumoogra. Deze organisatie werkt in kleine dorpen aan de integratie van kansarme gezinnen. 

 

In de projectperiode wordt een vakantiekamp georganiseerd voor de kinderen van Sowane. Naast het mede-organiseren van kampactiviteiten, zullen de vrijwilligers ook helpen met fruitbomen planten in tuinen van de lokale bevolking. 

Verder staat er technisch werk op het programma. De afgelopen jaren zijn er een school, een gezondheidscentrum en twee grote kippenhokken gebouwd. Dit jaar moet er een klaslokaal bijgebouwd worden.

 

 

Werkzaamheden

  • Activiteiten organiseren voor de kinderen van Sowane.
  • Bouwwerkzaamheden aan het nieuwe klaslokaal 
  • Schilderwerk
  • Bomen planten / tuinen onderhouden

 

Accommodatie 

Er wordt verblijfsruimte geregeld in het dorp. De omstandigheden zijn sober, verwacht geen (westerse) faciliteiten. Je leeft in een Afrikaans dorp.

 

Vrije tijd

Je bent in Senegal, het land van Baaba Maal en Youssou n'Dour. Ontdek de omgeving, de cultuur en de muziek!

 

Reis

De reis naar het project wordt geregeld door de Vlaamse Bouworde. Je vliegt van Brussel naar Dakar; daar wordt de groep opgehaald met een minibus. De kosten van de reis zijn inbegrepen in de deelnamebijdrage.

 

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Inschrijven

 

Schrijf je hier in voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35,-
  • Deelnamekosten: €1245,- 
    Incl.vliegticket! incl. vervoer van vliegveld Dakar naar het project, accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.