Heule: Renoveer een zorgboerderij

Project

"De Heerlijkheid van Heule" is een open ecologische boerderij. In het Oranjehuis (vzw) heeft De Heerlijkheid een time-outproject voor kinderen en jongeren met een moeilijke thuissituatie of andere problematiek. Sommige jongeren verblijven tijdelijk op de boerderij, anderen komen van elders om deel te nemen aan naschoolse programma's of trainingen. Er wordt gewerkt aan praktische vaardigheden in een vaste structuur. De jongeren worden, samen met lokale vrijwilligers, ingezet in de bakkerij, de keuken, de winkel, het houtatelier, op het land, etc. 

 

Werkzaamheden

In 2019 is gepland om een dak te isoleren van een oud boerderijgebouw. Daarnaast wordt er een trap gebouwd en zijn er allerhande renovatiewerkzaamheden gepland.

 

Wie het leuk vindt, kan ook helpen met het dagelijks werk van de boerderij; denk aan oogsten, moestuinwerk, brood bakken in de bakkerij, etc.

 

Wat je precies gaat doen, hangt af van de vorderingen van de werkzaamheden en wat je zelf leuk vindt om te doen.

 

Accommodatie

Je slaapt op de boerderij. Neem zelf een slaapzak en matje mee!
De groep vrijwilligers kookt samen. 

 

Reis

Je reist zelfstandig naar het treinstation van Kortrijk. Daar worden de vrijwilligers opgehaald. 

 

Inschrijven


Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35,-
  • Deelnamekosten: €60,-
    Incl. voorbereiding en infopakket van IBO, Verklaring Omtrent Gedrag, maaltijden, begeleiding en onderdak, excl. reis en uitstapjes.Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.