Marokko: Bouw mee aan een vrouwencentrum en een dorpsweg

Project
In veel Berberdorpen in het zuiden van Marokko hebben de meeste vrouwen nooit de kans gehad om naar school te gaan. Vrijwilligers bouwen er aan centra waar vrouwen en meisjes kunnen leren lezen en schrijven en workshops en trainingen kunnen volgen. Dit maakt de vrouwen uiteindelijk (economisch) onafhankelijker van de mannen.

 

Daarnaast zijn veel wegen en paden in de dorpen in slechte conditie. De groep vrijwilligers gaat ook helpen om deze te verbeteren. 

Als vrijwilligersgroep leef en werk je samen met de plaatselijke bevolking. Naast de bouw- en kluswerkzaamheden, wordt ook van de vrijwilligers gevraagd om activiteiten te organiseren met en voor de kinderen van het dorp. 

Werk

Het werk is divers. Je kunt denken aan muren 'witten' en mooie muurschilderingen maken, stenen sjouwen, gaten dichten in muren, maar ook in wegen, knutselwerkjes maken met de kinderen (neem zelf wat knutselmateriaal mee!), etc.

 

Accommodatie

Er wordt verblijfsruimte geregeld in het dorp waar je gaat werken. Neem wel zelf een slaapzak mee!

De Marokkaanse organisatie geeft aan dat er altijd voldoende slaapmatjes zijn. Deze zijn naar Westerse maatstaven wel (heel) erg dun. Wil je iets comfortabeler slapen? Neem dan ook je eigen slaapmatje mee. 

 

De maaltijden worden verzorgd. 

 

Vrije tijd

In dit project werk je elke dag, ook in het weekend, zodat je aan het eind tijd hebt om mee te gaan op de (georganiseerde) rondreis van een paar dagen. Het programma van de rondreis wordt door de Marokkaanse organisatie samengesteld. Je kunt kiezen of je mee wilt. 

 

Let wel: de einddatum van de projectperiode is het einde van de rondreis. 

 

Reis

De Vlaamse Bouworde regelt voor de (Vlaamse) vrijwilligers de reis. Bij tijdige inschrijving, kunnen zij meestal ook voor de Nederlandse vrijwilligers de reis organiseren. Na inschrijving voor dit project, zullen we dit met je overleggen. 

 

Je kunt natuurlijk ook zelf je reis regelen. Zorg er dan voor dat je (ongeveer) tegelijk met de andere vrijwilligers aankomt op het meeting point. De groep wordt op één moment opgehaald!

 

Naar dit project zal je waarschijnlijk gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Inschrijven

 

Schrijf je hier in voor dit project!

 

  • Inschrijfgeld: € 35
  • Deelnamekosten: € 330,-.
    Incl. transport tussen vliegveld en project, accommodatie, maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO, excl. vlucht en excl. rondreis (richtprijs, ongeveer €150)
     


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.