Podum: Help een internationaal jeugdcentrum uitbreiden

Project

De vereniging Omladinska Udruga Podum (jeugdclub Podum) werkt aan sociale, culturele en pedagogische projecten. Ze promoten de Kroatische regio Lika en moedigen de jongeren aan een actieve rol te spelen in het aangaan van regionale uitdagingen en problemen.

De focus van OU Podum ligt op het werken met sociaal achtergestelde jongeren, praktisch onderwijs en internationale uitwisseling.

 

Na succesvolle projecten in voorgaande jaren blijkt het nodig de faciliteiten van het gebouw uit te breiden. Aan IBO is gevraagd of, in het verlengde van de denkwijze van de ‘internationale ontmoeting’, een groep internationale vrijwilligers hieraan hun bijdrage wil leveren.
 

Werkzaamheden

Dit is een project voor mensen die graag willen klussen! Voor 2019 is er werk gepland aan het ontmoetingscentrum; denk aan het stuken en schilderen van muren, renovatie van (onderdelen van) het gebouw, timmerwerk en werk aan het omliggende terrein, zoals landschapsinrichting. 

 

vrijwilligerswerk Kroatië

 

Accommodatie

De vrijwilligers worden ondergebracht in het verenigingsgebouw, voor zover de ruimte dit toelaat, en bij mensen thuis in het dorp. Je maakt (met de groep) je eigen maaltijden klaar. 

 

Reis

Ga op de aankomstdag (zondag) vanaf Zagreb om 15u30 met de enige bus van die dag naar Otocac. Daar worden de vrijwilligers opgehaald. 

 

Vrije tijd

Er is in de buurt veel te doen en te zien, zoals Het Plivitce National Park, de Adriatische Zee, de grotten van Bezdanjaca en het Velebit-gebergte. Ook kun je prachtig fietsen of kanoën door de omgeving. 

 

 

 

Inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35
  • Deelnamekosten: €145,-
    Incl. accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. kosten voor je reis en eventuele uitstapjes.

 

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.