San Benedetto Belbo: Een unieke ervaring in een klooster tussen de wijngaarden van Italië!

Project

Dit project valt onder “Villaggio Elim”, een project met als doel om de lokale identiteit levend te houden. Een groot onderdeel van deze lokale identiteit is de eeuwenoude bouwtechniek met dry stone.

 

Prominent onderdeel van dit dorp is een kleine monnikenorde. De orde, waar slechts 2 monniken leven, is gehuisvest in een 1100 jaar oud klooster (een van de oudste kloosters van Italië). Het antieke klooster is aan het eind van de zeventiger jaren al eens opgeknapt met de hulp van vrijwilligers van de IBO.

IBO-vrijwilligers hebben al verschillende keren geholpen bij onderhoud en opknapwerkzaamheden in deze oude dorpsgemeenschap.

  • constructie van een stenen brug (2012)
  • restauratie van de toegangsweg (2015)
  • herbouwen van een toekomstig gasthuis (2016)
  • opknappen van de binnenplaats en schoonmaak rond het gasthuis (2017)

 

vrijwilligerswerk in Italië

 


Werkzaamheden

In het project van 2019 ga je werken het herstel van het stenen erfgoed van een complex uit de 17e eeuw. Er zullen verschillende ruimtes worden gecreëerd, bijvoorbeeld voor vergaderingen en samenkomsten. Ook zal er een opslagruimte worden gemaakt. 

 

Je gaat schoonmaken rond een ruïne en een een muur van 4 meter renoveren d.m.v. dry stone techniek.

 

Accommodatie

De vrijwilligers worden ondergebracht in het (kleine) dorp San Benedetto Belbo. Er zijn bedden beschikbaar. Neem wel zelf beddengoed mee!

Het eten wordt gezamenlijk bereid.

 

Reis

Je reist zelfstandig naar het project. Het is bereikbaar met OV of met je eigen auto. Na inschrijving ontvang je natuurlijk de routebeschrijving en afspraken rondom aankomst. 

 

Inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 145,- (incl. voorbereiding, infopakket, Verklaring Omtrent Gedrag, maaltijden, begeleiding en onderdak, excl. reis).
     


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.