Porto Novo: Help mee met de renovatie van een basisschool!

Project

Het dorpje Catoona ligt net aan de grens van de stad Porto Novo, aan de zuidkust van het eiland Santo Antão, een van de eilanden van Kaapverdië. De basisschool van dit dorpje verkeert in slechte staat: Er is werk nodig aan de elektrische voorzieningen. Het sanitair is basic en vaak onhygiënisch en ook de keuken en de opslagruimte kunnen een opknapbeurt gebruiken. In veel klaslokalen schilfert de verf er vanaf. In 2017 en 2018 zijn er vrijwilligers van IBO naar dit project geweest om te helpen bij het opknappen van deze school. In 2019 wordt dit werk voortgezet.

 

In 2018 is er al veel geschilderd! Kijk maar:

 


Help jij deze zomer mee, om deze school verder om te toveren tot een hygiënische, aantrekkelijke en opgewekte leerplek voor de kinderen?
 

Werk

Opknapwerkzaamheden, zoals schilderen en reparatiewerkzaamheden op en rond een schoolgebouw. Je werkt samen met en onder leiding van lokale klussers.

 

Accommodatie

Er is een huis beschikbaar voor de vrijwilligers op loopafstand van de projectlocatie. Er zijn matrassen. Neem wel zelf beddengoed mee.

 

De maaltijden bereid je zelf.

 

Vrije tijd

Je bent op een tropisch eiland: ga het ontdekken!

 

Reis

De reis naar het project wordt geregeld door de Vlaamse Bouworde. Je vliegt van Amsterdam naar San Vicente en gaat van daar met de boot naar Santo Antao. De kosten van de reis zijn inbegrepen in de deelnamebijdrage.

 

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. 
Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu CentraalInschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor dit project!

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 1375,-
    Incl. vliegticket (!), accomodatie, alle maaltijden, voorbereiding en informatiepakket van IBO en Verklaring Omtrent Gedrag, exl. uitstapjes. 


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.