Codigoro: Renoveer een cultureel dorpscentrum

Project
In dit project ga je aan het werk voor de parochie van Codigoro. In dit dorp aan de kust van de Adriatische zee wonen ongeveer 12.000 mensen, die dankbaar gebruik maken van enkele gebouwen van de parochie:

 

  • Het 'Don Bosco'-centrum
  • De 'San Domenico Savio' -peuter-/kleuterschool en
  • de Del Rosario - school 

 

In 2015 is de nieuwe pastoor van het dorp begonnen plannen te maken voor het opknappen van deze gebouwen, zodat ze beter geschikt zijn voor het gebruik door de mensen van het dorp.

Werk
De vrijwilligers helpen de gebouwen opknappen, zodat ze beter bruikbaar en aantrekkelijker zijn voor de doelen. Denk aan het schilderen van muren, opknappen van metalen hekwerk, houten (speel)toestellen en hekken schuren en lakken, heggen snoeien en gras maaien in de tuin van de kleuterschool.
 

Accommodatie en maaltijden

Je slaapt in het parochiehuis en deelt een kamer met andere vrijwilligers. Er zijn bedden aanwezig. Neem wel graag je eigen beddengoed mee!

 

De maaltijden worden in principe ook in het parochiehuis georganiseerd, in samenspraak met de vrijwilligers. De pastoor voorspelt dat je waarschijnlijk ook wel eens zult worden uitgenodigd voor het eten bij een familie in het dorp. 

 

Vrije tijd

Neem je zwemkleren mee, want in het dorp is een zwembad en je bent ook op een steenworp van de Adriatische Zee. 

 

Verder zijn de plaatsen Pomposa, Comacchio, Ferrara, Ravenna en Venezia zeker een bezoekje waard. In de laatste week van augustus is in Ferrara het Busker Festival!

 

Ferrara ligt op ongeveer 50 km van Codigoro. 

 

vrijwilligerswerk in italië

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Codigoro. Er is een trein- en een busverbinding vanaf Ferrara. 

 

Inschrijven


Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project!

  • Inschrijfgeld: € 35,-
  • Deelnamekosten € 145,-.
    Incl. onderdak, maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO; excl. reis en eventuele uitstapjes.Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.