Sukaraja: Bouw mee aan een school en help kinderen Engels leren

Project
In Sukaraja op het Indonesische eiland Java, steek je als vrijwilliger de handen uit de mouwen voor de Islamitische scholengemeenschap Al-Izz. Het project vraagt hulp van vrijwilligers voor technische klusjes. Als vrijwilliger help je lokalen schilderen, schoolbankjes opknappen, schuren, pleisteren, opruimen, afhankelijk van de noden van het moment.
 

Daarnaast zijn de lokale schoolkinderen (van 3 tot 16 jaar oud) erg nieuwsgierig om je te ontmoeten en staan ze te popelen om wat meer Engels te leren. Samen klussen, samen op uitstap, liedjes zingen, vormen de basis om ervaring en kennis uit te wisselen.
 

De scholengemeenschap zet sterk in op interculturaliteit en ervaringsgericht leren. Met hulp van vrijwilligers willen ze het Engels van hun leerlingen verbeteren en uitwisseling stimuleren. Er wordt gevraagd om samen creatieve lessen en activiteiten voor de leerlingen uit te werken en te begeleiden. Hierbij staat het spelenderwijs en al-doende Engels leren centraal.
 

Er is er uiteraard ook tijd om intensief kennis te maken met de Indonesische cultuur, ontspannende activiteiten te organiseren voor de kinderen en jongeren en de prachtige omgeving te verkennen.
 


Combineer het technische werk met het omgaan met de kinderen en jongeren en ontdek zo een prachtig land van binnenuit!
 

Accommodatie en maaltijden
Als vrijwillger slaap je in de school of in een gastgezin. De maaltijden zijn typisch Indonesch.

Reis
Je boekt een vlucht naar Jakarta, daar wordt je opgehaald door het project. Het project ligt op vijf uur rijden van Jakarta. IBO-Nederland geeft t.z.t. informatie over de reis van je projectgenoten, zodat jullie rond dezelfde tijd kunnen aankomen in Jakarta, of eventueel dezelfde vlucht kunnen nemen.
 

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. 
Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal


Kosten

  • Inschrijfgeld: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 575,- (incl. transport tussen vliegveld en project, accommodatie en maaltijden, VOG, informatiepakket en voorbereiding door IBO; excl. vliegticket en uitstapjes in de vrije tijd).


Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.