Butakoola: Leer duurzaam bouwen met flessenafval en help een school aan sanitair

Project

In dit project help je een NGO in Kayungu District in Oeganda die zich richt op ontwikkeling en armoedebestrijding in de regio. Zij ontplooien verschillende activiteiten, waaronder bouwwerk. Voor de vaste projectperiode (4 - 25 augustus 2019) zoeken zij vrijwilligers die willen helpen met het bouwen van sanitair of een watertank.

Sinds 2010 bouwen zij met bottle bricks, een methode waarbij plastic (water)flessen worden opgevuld en gebruikt als bouwstenen. Dit betekent dat het milieu minder belast wordt: er is minder afval en de flessen worden op een duurzame manier hergebruikt.

Scholen en gemeenschappen kunnen een aanvraag indienen bij deze NGO voor het bouwen van noodzakelijke gebouwen, zoals bijvoorbeeld sanitair. Zodra er voldoende vrijwilligers zijn en er genoeg geld beschikbaar is voor materialen, wordt de bouw gestart.
Werk
Je werkt samen met lokale vrijwilligers. Je gaat helpen bij het ophalen van de flessen op inzamelingspunten, het vullen van de flessen en daadwerkelijk bouwen. Ter plaatse kan ook aan je gevraagd worden of je andere werkzaamheden wilt verrichten.
 

Bekijk deze film voor meer informatie over het werk van de projectorganisatie

 

Accommodatie

De projectorganisatie zorgt voor eten en onderdak voor de vrijwilligers uit het buitenland.

 

Vrije tijd

Je werkt door de week en bent vrij in het weekend. Vanuit de projectorganisatie wordt in overleg meestal een uitstapje georganiseerd voor de vrijwilligers uit het buitenland. 

 

Reis

Je vliegt naar Entebbe. In Entebbe spreek je (via IBO) af iemand van de projectorganisatie en naar het project gebracht (ongeveer 100 km).


Probeer een vlucht te vinden die overdag aankomt. Kom je 's nachts aan, dan kun je kiezen om tot de ochtend te wachten op het vliegveld of zorg je voor een hotelovernachting in Entebbe.

 

Inschrijven

 

Klik hier om je in te schrijven voor dit project.


Inschrijfkosten: € 35,-

Deelnamekosten: afhankelijk van de periode van verblijf.
Richtprijs: € 475,- voor 3 weken

 

Hiervan bekostigt IBO-Nederland o.a. jouw voorbereiding, aanvraag VOG, eten, onderdak, materialen en begeleiding ter plaatse. De reis en evt. uitstapjes zijn niet inbegrepen.

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.