Tipu: Bouw mee aan een natuurschool

Project
In het dorp Tipu, gelegen in het Soomaa nationale park in Estland, wordt een oud schoolgebouw steeds meer omgevormd tot een natuurschool.
 

Het schoolgebouw en omliggende terrein is de afgelopen jaren veranderd in een ontmoetingsplek en educatief natuurcentrum, waar allerlei cursussen en trainingen worden gegeven m.b.t. natuur en milieu. 

 

IBO-vrijwilligers hebben de afgelopen jaren al geholpen bij het ombouwen van de gebouwen. Dit jaar ligt de focus voor het werk op het buitenterrein. 

 

 

Werk

Onderhoud aan wandelpaden, een houten brug bouwen, een mobiele sauna creëren, een duurzame waterspeeltuin aanleggen en hooien staan op de planning. 

 

Accommodatie

Het is een natuurproject, dus reken op 'basic' accommodatie. Je slaapt in tenten of houten gebouwtjes en neemt zelf een slaapzak en matje mee. Er is geen stromend water: sanitair bestaat uit composttoiletten en wassen doe je in de rivier. Wel 1x per week sauna!

 

Lunch wordt voor de vrijwilligers verzorgd, ontbijt en avondeten bereid je zelf met de vrijwilligersgroep. 

 

Vrije tijd

Je bent midden in de natuur: kanoën, wandelen (hiken), zwemmen en een kampvuurtje maken zal je zeker doen. 

 

Reis

Je reist zelfstandig naar het busstation van Viljandi of Kõpu. Daar kun je op 2 momenten worden opgehaald.


Inschrijven

 

Klik hier om je in te schrijven voor dit project!

 

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: €145,-
    Inclusief eten en onderdak, bijdrage voor materialen, voorbereiding en informatie en VOG-aanvraag, exclusief reis en uitstapjes in je vrije tijd.Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.