Cortemilia: Onderhoud het historische terrassenlandschap

Project

Het Ecomuseo dei terrazzamenti e della vite in Cortemilia wil het traditionele terrassenlandschap van deze omgeving behouden om lokale kennis en tradities levend te houden. Het landschap vormt een belangrijk deel van de identiteit van de inwoners. 
 

Het ecomuseum als geheel vergt veel onderhoud. Vrijwilligers gaan aan het werk in dit prachtige gebied. In het verleden is bijvoorbeeld gewerkt aan het herstellen van muurtjes van de terrassen. Ook hebben IBO-vrijwilligers zich ingezet om met de dry stone wall techniek enkele muren in het historisch centrum van Cortemilia te (her)bouwen, hebben zij wandelpaden vrijgemaakt en vegetatie gesnoeid. 

 

Werk

Als vrijwilliger ga je helpen bij het onderhoud van het terrein rond de boerderij (farmhouse) van Monteoliveto en langs historische (wandel)paden: veel onkruid wieden, struiken verwijderen en wat graafwerk, zodat de wandelroutes goed zichtbaar en begaanbaar blijven. Dit doe je in samenwerking met professionals, die veel verstand hebben van de historische paden.

 

 

Accommodatie

De vrijwilligers worden ondergebracht in de boerderij van Monteoliveto (waar je ook gaat werken).

Neem zelf je beddengoed mee!

 

Reis

Je reist zelfstandig met het vliegtuig en trein en/of bus naar Cortemilia. Of je gaat met je eigen auto. 

 

Inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

 

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 145,-


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.