Italië: Onderhoud het historische terrassenlandschap van Cortemilia (vol)

Voor dit project hebben zich inmiddels voldoende vrijwilligers aangemeld. Wil je wel heel graag naar dit project? Meld je dan aan voor de 'wachtlijst', gewoon via het inschrijfformulier. Als iemand anders onverhoopt toch niet kan gaan, kunnen we dit aan je laten weten.

 

Project

Het Ecomuseo dei terrazzamenti e della vite in Cortemilia wil het traditionele terrassenlandschap van deze omgeving behouden om lokale kennis en tradities levend te houden. Het landschap vormt een belangrijk deel van de identiteit van de inwoners. 
 

Het ecomuseum als geheel vergt veel onderhoud. Vrijwilligers gaan aan het werk in dit prachtige gebied. In het verleden is bijvoorbeeld gewerkt aan het herstellen van muurtjes van de terrassen. Ook hebben IBO-vrijwilligers zich ingezet om met de dry stone wall techniek enkele muren in het historisch centrum van Cortemilia te (her)bouwen, hebben zij wandelpaden vrijgemaakt en vegetatie gesnoeid. 

 

Werk

Als vrijwilliger ga je helpen bij het onderhoud van het terrein rond de boerderij (farmhouse) van Monteoliveto en langs historische (wandel)paden: veel onkruid wieden, struiken verwijderen en wat graafwerk, zodat de wandelroutes goed zichtbaar en begaanbaar blijven. Dit doe je in samenwerking met professionals, die veel verstand hebben van de historische paden.

 

Accommodatie

De vrijwilligers worden ondergebracht in de boerderij van Monteoliveto (waar je ook gaat werken).

Er zijn bedden beschikbaar. Neem wel zelf beddengoed mee!

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Cortemilia. 

 

Kies je reis zo milieuvriendelijk mogelijk! Ga bijvoorbeeld met de trein of de bus.

 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

 

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

 

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

 

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

 

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.