Cabiao: Help permacultuur promoten in de Filipijnen

 

Project

Isabela Permaculture Development Centre (IPDC) leert de lokale bevolking duurzamer leven en bouwen om zo een oplossing aan te reiken voor de oorzaken van de klimaatsverandering. Daarnaast wordt er groot belang gehecht aan het opleiden van ongeschoolde jongeren, zodat zij vaardigheden ontwikkelen die ze de rest van hun leven kunnen toepassen. 

Het project dompelt je in de eerste plaats onder in de principes van permacultuur, waarbij bouwen met bamboe erg belangrijk is. Als je de technieken onder de knie hebt, reis je verder om concreet aan de slag te gaan, daar waar er nood aan is. Eerder bouwden vrijwilligers al mee aan een ecologisch infocentrum, een brug en een bamboe adventure parcours voor kinderen. 

Je leeft en werkt met en voor de plaatselijke bevolking en reist van het ene project naar het andere. 


Werkzaamheden

Na een praktische inleiding in de principes van de permacultuur, leren de vrijwilligers bouwen met bamboe. In nauwe samenwerking met plaatselijke bewoners pas je de geleerde technieken toe op locatie. Je helpt bij het ecologisch bouwen van een gemeenschapsproject.

Daarnaast worden de vrijwilligers gevraagd om te helpen bij  het informatiecentrum bij Isabela, een locatie aan de kust en nabij het regenwoud.

In juli is het seizoen om te planten, je kunt je ook inzetten op de velden.

 

Reis

Je reist zelfstandig naar het vliegveld van Manila. Daar wordt de groep vrijwiligers op één moment opgehaald. IBO-Nederland stelt je op de hoogte van de vluchtgegevens van de andere vrijwilligers, zodat je eventueel samen kunt reizen. 

 

Naar dit project zal je gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. 
Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal


Accommodatie
Aanvankelijk verblijf je in een bamboehuis met eco-toilet en eco-’douche’.

Op de projecten zal het verblijf ofwel "homestay" zijn ofwel verblijf  in de lokale gebouwen van de coöperatie. Verwacht sobere leefomstandigheden. Voor de vrijwilligers wordt in principe gezorgd voor een slaapmatje (en soms een bed), een kussen en een muskietennet.


Inschrijven

Schrijf je hier in voor dit project.

 

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 575,-
    Excl. vliegticket.
    Incl. alle maaltijden, overnachtingen en lokaal vervoer, infopakket en voorbereiding door IBO, VOG-aanvraag. 

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.