Nomadelfia: Leef en werk mee in deze woongemeenschap

Project
Nomadelfia is een woon- en werkgemeenschap van zo'n 50 gezinnen (11 familiegroepen). De gemeenschap is begin vorige eeuw opgericht door de priester Don Zeno (1900-1981), gebaseerd op de grondbeginselen van het evangelie, met als rode draad naastenliefde. Hij adopteerde een jongen die net uit de gevangenis kwam en behandelde hem als zijn zoon. Deze 'traditie' wordt tot op heden voortgezet in Nomadelfia. Door de jaren heen hebben zo’n 5000 jongeren tijdelijk hun plek gekregen in de gemeenschap.

 

vrijwilligerswerk in het buitenland


Nomadelfia is zelfvoorzienend. Er wordt geen gebruik gemaakt van geld, privébezit bestaat niet, alles wordt gedeeld, iedereen is gelijk en iedereen heeft een taak binnen de gemeenschap.  Iedere volwassene is verantwoordelijk voor de jongeren, ook als ze niet tot de naaste familie behoren.

Binnen Nomadelfia krijgen de jongeren een (vak)opleiding. Hiervoor zijn verschillende leerwerkplaatsen gecreëerd, zoals een audiovisueel documentenarchief, een garage, een elektronisch lab, een timmerwerkplaats, fotolab, kleermakerij, diverse kantoren, een biologische boerderij, een olijvenperserij en een melkveehouderij.


Werkzaamheden

Er is een grote variatie in werkzaamheden. Je helpt als vrijwilliger mee met het dagelijkse werk in de gemeenschap. Je kunt bijvoorbeeld worden ingezet op het land of voor simpel klus- en onderhoudswerk als schilderen of het uitvoeren van reparaties.

 

Inschrijven

Schrijf je hier in voor dit project!
 

  • Inschrijfgeld: € 35
  • Deelnamekosten: € 145,-
    Incl. accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. kosten voor je reis en eventuele uitstapjes.

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.