Brezovica: geef kinderen met een meervoudige beperking de vakantie van hun leven!

Project
In het plaatsje Brezovica in Kroatië staat een tehuis van Caritas Zagreb voor kinderen met een meervoudige beperking. In het tehuis worden ongeveer 70 kinderen tussen 2 en 18 jaar opgevangen en verzorgd. De kinderen zijn ingedeeld in woongroepen met vaste begeleiding. 
 

In de zomer gaan sommige kinderen met hun ouders op vakantie. Voor deze kinderen natuurlijk geweldig, maar voor de kinderen die ‘achterblijven’ is het minder leuk. Om hen ook een mooie zomer te bezorgen, vraagt Caritas de inzet van vrijwilligers. IBO wil daar graag aan bijdragen en zoekt vrijwilligers die zich gedurende 2 weken willen inzetten voor de kinderen van Caritas.Werkzaamheden
De lokale staf heeft de handen vol aan de (basis) zorg voor de kinderen. Het wassen, aankleden, eten geven en verzorgen van de kinderen neemt veel tijd in beslag. Als vrijwilliger kun je de vaste staf ondersteunen. 

 

Je bent er vooral om de kinderen extra activiteiten te bieden: spelletjes doen, snoezelen, muziek maken, samen knutselen, etc. Je helpt ze op deze manier om de lange, vaak saaie vakantiedagen, op een leuke manier te besteden. 

 

Voor de staf betekent jouw hulp een tijdelijke verlichting van een zeer intensieve taak, voor de kinderen ben je een zomerhulp die ze een leuke vakantie bezorgt. En voor jou als vrijwilliger is het een prachtige ervaring.

 

Accommodatie

Er wordt een appartementje vrijgemaakt in het tehuis zodat de vrijwilligers hun eigen ruimte hebben. Dit is mogelijk, omdat sommige kinderen in de zomer weg zijn. Je krijgt 3 maaltijden per dag in het tehuis. 

 

Inschrijven

Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.
 

  • Inschrijfgeld: €35,-
  • Deelnamekosten: €145,- (incl. voorbereiding, infopakket, Verklaring Omtrent Gedrag, maaltijden, begeleiding en onderdak, excl. reis).Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.

Opmerking
Wil je toch liever in Nederland aan de slag? Van 7-20 juli 2019 hebben we een vergelijkbaar project in Nijmegen! Klik hier op onze website voor meer info.