Vendoli: Knap de paardentherapie-manege op

Project
Bonanza is een non-profitorganisatie in Svitavy, Tjechië, die kansarme kinderen en hun families wil helpen door het ontplooien van sociale activiteiten. Bonanza heeft drie jongerencentra in de omgeving van Svitavy. Deze centra zijn laagdrempelig en bieden een eigen plek voor de kinderen. Vanuit de jeugdcentra worden programma’s opgezet om jongeren te activeren en gezinnen met kinderen met elkaar in contact te brengen.
 

Kinderen en jongeren die uit een sociaal zwakkere omgeving komen, kunnen ook terecht in Vendolì op de paardenboerderij van de stichting. Op deze boerderij wordt vrijetijdsbesteding geboden aan kinderen en jongeren tussen 8 en 26 jaar, die last hebben van verschillende sociale moeilijkheden. Door het omgaan met de paarden, leren zij sociale vaardigheden. Daarnaast worden op de boerderij sportieve en culturele activiteiten en een zomerkamp georganiseerd.

 

Sinds 2016 zijn er al verschillende groepen IBO-vrijwilligers in Vendolì geweest om te helpen bij het opknappen van de manege en de boerderij. 

 

 

Werkzaamheden
Je helpt met renovatie- en reparatiewerk op de boerderij. Denk aan klussen als timmeren, schilderen, hekwerk repareren, etc. Wat je precies gaat doen, is nog niet bekend. 

 

Accommodatie

Je wordt ondergebracht op de boerderij zelf. Mannen en vrouwen slapen in aparte ruimtes. Neem zelf een slaapzak mee!

 

Lunch wordt verzorgd, ontbijt en avondeten maak je samen met de andere vrijwilligerszelf klaar.

 

Vrije tijd

Bij dit project kun je natuurlijk paardrijden!

In Svitavy is een aanbod van sport- en culturele activiteiten. Brno en Praag zijn mooie steden om een keer te bezoeken. 

 

Reis

Je reist naar het busstation of het treinstation van Svitavy. Daar kun je worden opgehaald tussen 13.00 en 21.00 uur. De precieze tijd en plaats worden afgesproken n.a.v. de aankomsttijden van alle vrijwilligers. 

 

Inschrijven

 

Schrijf je hier in voor dit project.

 

  • Inschrijfgeld: €35
  • Deelnamekosten: €145,-
    Incl. accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. kosten voor je reis en eventuele uitstapjes.

 

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.