Bela Rechka: Help het Goat Milk Festival

Project
Bela Rechka is een klein dorpje. Een groot deel van de jonge mensen is naar de stad getrokken. De ouderen zijn gebleven. Het dorp is sterk vergrijsd.

 

Sinds 2004 organiseert een lokale organisatie culturele activiteiten in Bela Rechka om het dorp weer levendiger te maken. Elk jaar wordt in mei het GOATMILK festival georganiseerd met muziek, kunst en allerlei workshops.

 

Een oud schoolgebouw in Bela Rechka wordt omgebouwd en ingericht als cultureel centrum, de centrale plek voor het festival. IBO-vrijwilligers hebben hier de afgelopen jaren al een belangrijke bijdrage aan geleverd. Ook in 2019 is er weer genoeg leuk werk te doen!

 

Werkzaamheden
Tijdens dit project ga je vooral werken aan twee mobiele podia, zodat optredens ook kunnen doorgaan als het weer slechter is. Daarnaast wordt de kazan, de ruimte om te eten en bij elkaar te zitten, uitgebreid. Je gaat tafels en stoelen bouwen van pallets en gerecyclede materialen.

 

Verder draag je je steentje bij aan het organiseren van het festival, dat je van 23 - 26 mei natuurlijk ook meemaakt!

 

vrijwilligerswerk in Bulgarije      festival

 

Accommodatie

De vrijwilligers worden ondergebracht in Gorna Bela Rechka, in de buurt van het project/festival. Er zijn bedden beschikbaar, maar neem wel zelf een slaapzak mee!

 

Reis

Je reist zelfstandig naar Sofia. Daar wordt je op 7 mei opgehaald. Tijd en plaats hoor je na inschrijving voor het project :)

 

Meer weten?

Lees hier over de projectervaringen van Mirte in Bela Rechka.

 

Inschrijven

 

Schrijf je hier in voor dit project!

 

  • Inschrijfgeld: €35
  • Deelnamekosten: €145,-
    Incl. accommodatie, maaltijden, VOG, een informatiepakket en voorbereiding door IBO. Excl. kosten voor je reis en eventuele uitstapjes.
     


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.