Maria Langegg: help bij het onderhoud van een klooster voor pelgrims

Project

In Oostenrijk, langs het zogenaamde 'Jakobspad', biedt het klooster Maria Heil der Kranken  een slaapplaats aan pelgrims die op weg zijn naar Santiago de Compostela. Het aantal pelgrims neemt jaarlijks toe.

De kleine woongemeenschap Beautitude, die het klooster bewoont, kan het onderhoud van het grote klooster - zowel financieel als praktisch - niet dragen. IBO ondersteunt de woongemeenschap al jaren; vrijwilligers voeren onderhoudswerkzaamheden uit.

Om op verwarmingskosten te besparen en om het milieu te beschermen, werk je dit jaar mee aan de isolatie van het klooster. Daarnaast worden de receptie en de tuin van het klooster verfraaid.

Werkzaamheden
Isolatie van de zolder, onderhoudswerk van het klooster en de kloostertuin.Accommodatie
De vrijwilligers slapen in tweepersoonskamers in het klooster. Maaltijden worden verzorgd.

Meenemen
Neem zelf stevige schoenen en werkhandschoenen mee.

Vrije tijd
Het klooster ligt in het bergdorpje Maria Langegg en is omringd door prachtige natuur. De plek is uitermate geschikt voor hikers en wandelaars. Een wandeling naar de ruïne Aggstein is zeker de moeite waard vanwege het prachtige uitzicht over de Donau.

Daarnaast ligt het klooster in een belangrijk cultuurhistorisch gebied en zijn bezoeken aan de plaatsen Krems, Melk en Dürnstein de moeite waard. Tevens is op de fiets een mooie toch te maken over de Donauradweg, een van de bekendste en mooiste fietsroutes van Europa.  De fietspaden liggen aan de Donau en leiden door de Wachau, het belangrijkste wijnbouwgebied van Oostenrijk.

Overig
De gemeenschap stelt het op prijs als vrijwilligers zo nu en dan meedoen met de gebedstijden.
 Reis
Je reist zelfstandig naar het project. Dat kan met OV of met eigen vervoer. Na inschrijving ontvang je meer informatie. 

 

Naar dit project zal je misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu CentraalInschrijven
Klik hier om je direct in te schrijven voor dit project.

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 145,-
    Incl. maaltijden, onderdak, begeleiding, voorbereiding en informatie en VOG-aanvraag; excl. reiskosten en evt. uitstapjes.


Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.