Sanmargitha: bouw mee aan een integratieproject voor kansarme jongeren in Roemenië

Project
In 2012 is de organisatie Timulazu gestart met het begeleiden van jongeren die uit kindertehuizen kwamen. Het doel is om deze jongvolwassenen te ondersteunen bij hun integratie in de Roemeense maatschappij. Zonder deze steun zouden deze kwetsbare jongeren gemakkelijk terechtkomen in de criminaliteit en/of prostitutie. Timulazu wil ze een ander perspectief bieden door ze vaardigheden aan te leren en begeleiding te geven op weg naar een baan en zelfstandige woonruimte.

De organisatie bezit een groot stuk grond, waar zij een camping en een kinderboerderij uitbaten en gebruiken voor trainingsdoeleinden in het integratietraject. De inkomsten worden door de organisatie gebruikt om het tweejarige traject kosteloos aan de jongeren aan te kunnen bieden.

 

 


Werkzaamheden
Van de vrijwilligers wordt gevraagd mee te helpen met de werkzaamheden op het terrein. Je werkt aan verschillende klussen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
 

  • Schilderen, tegelen, elektra, timmerwerk.
  • Tuin- en hovenierswerk.
  • Kinderboerderij: reparaties uitvoeren en afwerken van gebouwen.
  • Uitzetten van wandel- en fietstochten.
  • Fietsen maken.
  • Als je hier ervaring mee hebt, bestaat er ook de mogelijkheid om een dagje activiteiten te organiseren voor de kinderen uit het Roma dorp in de buurt. Hiervoor zijn wel extra fondsen nodig voor bijvoorbeeld spelmaterialen en een lunch voor de kinderen.


Het is mooi meegenomen als er vrijwilligers zijn die ervaring hebben met bouwwerkzaamheden. Nog belangrijker vinden wij dat je affiniteit hebt met het doel van de stichting en dat je je daarvoor wilt inzetten.
 

Inschrijven

  • Inschrijfkosten: € 35,-
  • Deelnamekosten: € 145,-
    Incl. voorbereiding, aanvraag VOG, eten, onderdak, materialen en begeleiding ter plaatse, excl. reis en evt. uitstapjes.


Hier kun je je direct inschrijven voor dit project.

Wil je meer weten over de deelnamekosten? Klik hier voor uitleg.