Ouderen helpen in Moldavië

geplaatst op 08 september 2016 07:07 door Dolf en Cora (Straseni, Moldavië)


 

Woensdag 24 augustus

Vandaag zijn we een nieuwe strijkbout voor Rasarit en breiwol voor de oudjes van Spectru gaan kopen. Collega Conny had geld meegegeven om er iets nuttigs van te kopen. Nou, die strijkbout is heel nuttig en ze waren er heel blij mee.

Ik heb Vlada voorgesteld om Anatol (de chauffeur) de maiskolven op te laten halen bij Ania.

Er lag zo’n grote berg naast hun huisje dat ik niet zou weten hoe ze die in haar eentje gepeld moet krijgen. Binnenkort gaat het kouder worden en dan kan ze de afgepelde kolven gebruiken als brandstof voor de kachel. Vlada vond het een goed idee en de vrouwen in Spectru zijn heel enthousiast mee gaan pellen. Dit was een vertrouwd werkje dat ze nog van vroeger kenden.

Vanmorgen ook nog was gevouwen en gestreken. Aan het eind van de ochtend kwam er een man met een accordeon. We hebben met zijn allen gezongen en gedanst. Het waren Moldavische liedjes maar met la la la kom je ook een eind. Heel gezellig!

Vanmiddag hebben we de teil met kolven die nog over waren opgehaald bij Spectru en ze op een bankje onder de kastanjeboom zitten pellen.

Natascha, één van de bezoeksters van de dagopvang, kwam ons een zakje met 3 appels en een klein stukje chocola brengen. Zo lief.

Vanavond zijn we een eind gaan wandelen. Wat een wegen hier! Vol met kuilen en gaten.

Doggi is het hele eind met ons meegelopen. Hij is niet meer bij ons weg te slaan. Hij slaapt ’s nachts zelfs voor onze deur en hij begint te blaffen als er iemand het paadje naar ons huisje oploopt. Wat is het leven eenvoudig hier. Heerlijk, ik heb geen idee wat er allemaal in de wereld gebeurt en dat proberen we deze tijd hier ook maar zo te houden.