Mijn Togo-avontuur

geplaatst op 28 juli 2014 22:10 door Corrie-Anne Jolen (Togo)


Ook dit jaar weer een IBO-beleving. Eerder heb ik al bijzondere ervaringen opgedaan tijdens andere projecten (Albanie, Nepal, Moldavie). Dit jaar reis ik naar Togo. 

Afrika is voor mij nog een onbekend land, dus dat is een mooie uitdaging. Ik kijk echt uit naar alles wat ik ga beleven. Ik ga meewerken aan het bouwen van een schooltje in een klein dorp. Ook animatie van de dorps- en weeskinderen staat op het programma. Het centrum aldaar organiseert sociaal-economische opleidingen, vangt straatkinderen op en richt landbouwactiviteiten in. In de zomermaanden organiseren ze vakantiekampen voor de straatkinderen, gericht op sport, dans en muziek. Ik heb al diverse idee'tjes en materialen die meegaan op mijn reis.

Enige tijd terug ben ik gestart met sponsoren, zie http://challenges2014.alvarum.com/corrie-annej en ben echt heel trots en blij met mijn inmiddels gesponsorde bijdrage voor IBO. Wat ben ik al goed gesteund, ongelooflijk. Dikke pluim voor ieder!

Gezien eerdere IBO-ervaringen ben ik al snel voorbereid wat betreft de 'checks' als paspoort, vaccinatie, vliegticket, en andere belangrijke paperassen. Daarnaast kan ik ook wel goed inschatten welke spullen verder van belang zijn om mee te nemen. De spanning ligt hem voor mij vooral in het verdere onbekende, wie ga ik treffen en hoe gaat het allemaal verlopen. Met mijn clubje vrijwilligers (ik+5 Belgen) gaan we met het zelfde idee dit project in, en dus zal het allemaal wel loslopen. Ik tel de dagen af, en kijk er echt naar uit! Het voelt nu al goed om weer een bijdrage te kunnen gaan leveren aan ontwikkelingshulp. Ik ga er voor.