The day before...

geplaatst op 27 juli 2014 15:03 door Cynthia Otten (Brezovica, Kroatie)


Hallo allemaal,

Morgen vertrek ik dan eindelijk naar Brezovica in Kroatie..
De voorbereidingen zijn getroffen, mijn koffer staat klaar en de zenuwen beginnen langzaamte komen. Toch wel erg spannend om voor het eerst vrijwilligerswerk te gaan doen in het buitenland.

Mijn koffer staat in de kamer en mijn rugzak staat op het dressoir klaar. Zal ik iets zijn vergeten in te pakken? Ik loop nog een rondje door het huis en vind nog een leeg kinderkleurboek, ik rits mijn koffer voor de zoveelste keer weer open en ik moet eigenlijk een beetje lachen want ik heb volgens mij meer spullen voor de kinderen in mijn koffer dan spullen voor mezelf. Tussen de gelddonaties zaten namelijk ook veel donaties in de vorm van speelgoed/spellen voor de kinderen. 

Paspoort: check
Vliegtickets: check
Inentingsboekje: check
Verzekeringen: check
Pinpas: Check
IBO-papieren (VOG & Gezondheidsverklaring): Check

Het belangrijkste is gepakt en de reis naar schiphol kan morgen ochtend om 7uur beginnen om vervolgens rond half 10 in te checken bij vertrekhal 3 balie 24. Wanneer ik de vertrekhal op internet zie krijg ik plotseling een verdrietig gevoel. Op tv heb ik dagelijks de beelden gezien van de bloemenzee die voor vertrekhal 3 ligt en waar mensen door diezelfde deur naar binnen zijn gegaan om aan hun reis te beginnen maar nooit op bestemming zijn aangekomen. Ik zal dan ook morgen op deze plek even stil staan bij dit tragische ongeluk.. 

Om 11.20 ga ik de lucht in en zal ik rond 13.15 landen op kroatische bodem en beginnen aan het avontuur!

 

Doeidoei,

Cynthia