Handige links

Ministerie van Buitenlandse zaken

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je de allerlaatste informatie over het land waar jij naartoe gaat. De hierop beschreven reisadviezen zijn aangepast aan de actuele situatie in een land. Je weet dan altijd waar je aan toe bent. Op de site van MinBuza staan verder contactgegevens van alle Nederlandse ambassades wereldwijd.   

JoHo Wereldactief en Special Isis reisverzekering

JoHo Wereldactief biedt online informatie en persoonlijke ondersteuning om je te helpen bij het voorbereiden van je internationale reis. In verschillende Nederlandse steden bevinden zich JoHo Support Centers waar je terecht kunt met vragen omtrent visa, vliegtickets, vaccinaties, verzekeringen, veiligheid en reisbenodigdheden. Ook voor informatie over betaalde banen, stages of taalcursussen in het buitenland kun je daar terecht. Meer informatie en locaties van de Support Centers vind je hier. JoHo biedt ook een reisverzekering aan met een dekking voor onder andere vrijwilligerswerk, stage en lang verblijf in het buitenland. Informatie over deze Special Isis reiverzekering vind je hier.

OneWorldoneworld logo met link

OneWorld is de grootste Nederlandse website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid. Je vindt hier artikelen, blogs, dossiers, tips en nog veel meer over thema’s die te maken hebben met internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling. Ze noemen het zelf journalistiek voor rechtvaardigheid. Ze vinden dat de wereld eerlijker en duurzamer moet én kan. Daarom zetten zij journalistiek in om dichter bij deze wereld te komen. Ze geven ruimte aan gemarginaliseerde perspectieven en stemmen, zonder journalistieke basisprincipes overboord te gooien. 

Je kunt hier ook terecht voor vacatures op het gebied van mondiale samenwerking, mensenrechten en duurzaamheid.

Better Care Network

Het Better Care Network zet zich in voor betere zorg voor kinderen zonder ouders of van wie de ouders niet voor ze kunnen zorgen. Er zijn veel vrijwilligers die zich graag in willen zetten voor deze kinderen. Het Better Care Network geeft informatie en tips over hoe vrijwilligers zich op een verantwoorde manier in kunnen zetten voor kinderen in moeilijke omstandigheden en stelt op hun site uitgebreide documentatie beschikbaar over o.a. de risico's van vrijwilligerswerk met kinderen en de misstanden die hierbij kunnen voorkomen.