Nieuws


mrt
17

IBO-Nederland bestaat 60 jaar!

In 2017 bestaat IBO-Nederland precies 60 jaar. De Nederlandse tak van de Internationale Bouworde werd in 1957 opgericht als zusterorganisatie van de Vlaamse Bouworde, die in 1953 het licht zag. Pater Werenfried van Straaten verzamelde in dat jaar voor het eerst enkele groepen jonge vrijwilligers om in Duitsland huizen te bouwen voor Duitse vluchtelingen.

Ook nu nog zetten vele vrijwilligers zich via IBO belangeloos in voor een ander; dit jaar dus al 60 jaar! Dat willen we natuurlijk vieren met zoveel mogelijk (oud-)vrijwilligers.

Jubileumproject
Op 20 mei 2017 organiseren we daarom een jubileumproject: we zoeken voor deze dag 60 vrijwilligers, jong en oud, om te vieren dat IBO-Nederland 60 jaar bestaat!

In samenwerking met Stichting Present Nijmegen en zorginstelling Pluryn organiseren we een ééndaags project. Deze dag gaan we met zijn allen aan de slag om een ander te helpen.
 

Waar gaan we heen?
We gaan aan het werk bij De Winckelsteegh in Nijmegen. Op dit terrein van zorginstelling Pluryn wonen 200 cliënten. Het zijn mensen met een ernstige verstandelijke beperking en/of een lichamelijk handicap. De meesten zijn ernstig meervoudig beperkt. Hun leeftijd varieert van een paar maanden oud tot begin zestig. De cliënten krijgen volledige zorg en zinvolle dagbesteding.

Wat gaan we doen?
Op het terrein is van alles te doen, zoals

  • Fietsen repareren (lampen maken, banden plakken, etc)
  • Tuinieren in de tuinen bij één van de 18 woningen op het terrein
  • Klein onderhoud bij de manege, zoals zadels poetsen en opruimen
  • Rolstoelen schoonmaken
  • Werk in de wei, zoals egaliseren en paaltjes (ver)plaatsen
  • En, voor wie dit leuk vindt, is het mogelijk om een kleine voorstelling voor (een deel van) de cliënten te maken, met bijvoorbeeld muziek, toneel, voorlezen, etc.


Wie werken er mee?
Je werkt samen met anderen die zich een dag willen inzetten voor een goed doel, clienten van De Winckelsteegh en bewoners van asielzoekerscentra die in het kadere van het project 'Aan de slag!' ingezet worden. Vluchtelingen krijgen op deze manier de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, Nederlanders te ontmoeten, de Nederlandse taal te leren, Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Wat neem je mee?
Wij willen iedereen vragen om de gereedschappen mee te nemen voor het werk dat je wilt gaan doen. De Winckelsteegh heeft wel wat in huis, maar niet voldoende om 60 vrijwilligers tegelijk aan de slag te helpen. Neem daarom je hark, poetsdoek, bandenplakset of trompet mee en kom graag helpen op 20 mei!

Deelname
Uiteraard gratis!

Wil je meedoen? Laat het ons, liefst voor 6 mei, weten via info@ibo-nederland.org of schrijf je hier in voor dit project! Bellen naar 024 3226074 kan ook. Wij kijken ernaar uit!
 

Uitnodiging: spread the word!
Ken je meer mensen die misschien mee willen doen? Download hier de flyer, en stuur deze naar vrienden en bekenden!