Nieuws


mrt
13

IBO-Nederland en het coronavirus

Het is je vast niet ontgaan: op steeds meer plekken in de wereld wordt hard gewerkt om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Wat betekent dit voor het vrijwilligerswerk in het buitenland via IBO-Nederland?

 

Allereerst betekent het dat IBO-Italia alle voorjaarsprojecten in Italië, in elk geval met een startdatum t/m 20 april, heeft moeten afgelasten. De vrijwilligers die hierheen zouden gaan, hebben hierover persoonlijk bericht gekregen.

 

In andere landen zijn dergelijke maatregelen (nog) niet genomen. Mocht hier veranderding in komen, dan worden de vrijwilligers die het betreft hier natuurlijk meteen van op de hoogte gesteld. 

 

Bij IBO-Nederland gaan we er vooralsnog van uit dat alle zomerprojecten wél kunnen plaatsvinden. Je kunt je dus gewoon inschrijven voor de projecten op de website. Wel vragen we je om nog te wachten met het vastleggen van je reis en hoef je ook niet meteen de projectkosten te betalen. Als we vanuit IBO het project definitief kunnen bevestigen, zullen we je vragen om nogmaals te bevestigen dat je inderdaad naar dit project gaat en om dan ook de deelnamekosten te betalen. 

 

Heb je je al ingeschreven voor een vrijwilligersproject in het buitenland en heb je vragen? Neem gerust contact op met IBO-Nederland.