Nieuws


mrt
08

Gezocht: project-begeleider Nijmegen (en andere projecten)


Gezocht: een begeleider voor een vrijwilligersproject in Nijmegen
Deze zomer gaat er een groep vrijwilligers aan de slag bij De Winckelsteegh van zorginstelling Pluryn in Nijmegen.

De Winckelsteegh is een instelling voor mensen met ernstig meervoudige beperkingen (EMB) of ernstig verstandelijke beperking met gedragsproblemen (EVB+) en ouderen met een beperking en geriatrische en somatische problematiek. Alle voorzieningen voor mensen met EMB en EVB+ bevinden zich bij De Winckelsteegh op één terrein. Hierdoor kunnen de bewoners zich vrij en veilig bewegen. Per persoon wordt de juiste balans gezocht tussen rust en activiteit. Waar de een vooral veel verzorging nodig heeft, wordt de ander intensief begeleid bij gedragsproblemen. Ouderen met een verstandelijke beperking kunnen terecht bij de locatie Ouderenzorg in de Nijmeegse woonwijk Hatert.

Voorop staat dat voor ieder mens het leven zo comfortabel mogelijk wordt gemaakt.

In de zomerperiode willen veel medewerkers van de Winckelsteegh graag op vakantie. Het is niet gemakkelijk om voor deze periode voldoende invalkrachten te vinden. Als gevolg hiervan is in de zomerperiode relatief weinig tijd voor een beetje extra aandacht voor de bewoners van de Winckelsteegh. Daarom zijn we voor 7-20 juli 2019 op zoek naar vrijwilligers!

Hier op onze site kun je meer lezen over dit project.Als IBO-Nederland willen we minimaal 5 en maximaal 15 internationale vrijwilligers uitnodigen om zich twee weken lang in te zetten op De Winckelsteegh. Voor dit project zijn wij op zoek naar één of twee Nederlandse vrijwilligers, die het leuk vinden om in dit project mee te werken EN de groep in de vrije tijd te begeleiden. Als begeleider zorg je ervoor dat het project op rolletjes loopt. Jij verwelkomt de vrijwilligers bij aankomst, zorgt dat ze weten wanneer ze waar moeten zijn, je maakt afspraken met de begeleiding van De Winckelsteegh en je maakt afspraken met de groep over bv. boodschappen doen, koken en vrijetijdsbesteding.

Natuurlijk krijg je van IBO een goede voorbereiding op je taak als begeleider. Als begeleider maak je nieuwe vrienden met vrijwilligers uit heel de wereld, én leer je je eigen land op een andere manier kennen. En omdat jij je inzet als begeleider, zijn er voor jou geen kosten verbonden aan het project.

Zie je het zitten? Wij horen het heel graag van je! Wil je eerst nog iets meer weten of even overleggen? Bel (024 3226074) of mail  (info@ibo-nederland.org) gerust!
 

Kun je in de periode 7-20 juli niet, maar vind je het wel leuk om in een andere periode een vrijwilligersproject te begeleiden? We zoeken ook nog begeleiders voor twee andere projecten in Nederland. Deze vinden plaats van 3 t/m 17 augustus 2019 en van 18 augustus t/m 1 september 2019. We horen graag van je!