Nieuws


feb
18

Nieuw projectaanbod 2019

Jaaaaa, het is zover! De vrijwilligersprojecten voor 2019 staan op de site. Ga jij vrijwilligerswerk doen in Brazilië, Nepal, Oostenrijk of Italië? Of misschien in Senegal of Georgië of Estland of...

Hieronder vind je een paar voorbeelden van de projecten 2019.

Klik hier voor een overzicht van de projecten waar jij je dit jaar kunt inzetten!

Staat jouw gewenste project, land of periode er niet tussen? Neem gerust contact met ons op! We zetten ons uitgebreide netwerk graag voor je in om een project te zoeken dat  aan jouw wensen voldoet!

Bulgarije
Bela Rechka is een klein dorpje. Een groot deel van de jonge mensen is naar de stad getrokken. De ouderen zijn gebleven. Het dorp is sterk vergrijsd.Sinds 2004 organiseert een lokale organisatie culturele activiteiten in Bela Rechka om het dorp weer levendiger te maken. Elk jaar wordt in mei het GOATMILK festival georganiseerd met muziek, kunst en allerlei workshops.

Een oud schoolgebouw in Bela Rechka wordt omgebouwd en ingericht als cultureel centrum, de centrale plek voor het festival. IBO-vrijwilligers hebben hier de afgelopen jaren al een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Goat Milk Festival
In 2019 ga je werken aan twee mobiele podia, zodat buiten-optredens ook kunnen doorgaan als het weer slechter is. Daarnaast wordt de kazan - de ruimte om te eten en bij elkaar te zitten - uitgebreid. Je kunt bijvoorbeeld tafels en stoelen bouwen van pallets en andere gerecyclede materialen en de ruimte mooi aankleden.

Verder draag je je steentje bij aan het organiseren van het festival, dat je in dit project natuurlijk ook meemaakt! Meer informatie over dit project vind je hier.

Kroatië
In Kroatië staat een tehuis voor meervoudig gehandicapte kinderen. Sommige kinderen kunnen in de zomervakantie naar familie. De andere kinderen blijven de hele zomer in het tehuis.

IBO zoekt vrijwilligers die voor deze kinderen van de zomer een leuke tijd maken!

Voor meer informatie over dit project, kijk je hier op de website.