Bouw mee aan een integratieproject voor kansarme jongeren (vol)

Helaas kun je je niet meer inschrijven voor dit project.

Project

In 2012 heeft de Nederlandse Eva van der Kolk in Roemenië Timulazu opgericht. Het doel van deze organisatie is om jongeren die uit een kindertehuis komen, te begeleiden bij hun integratie in de Roemeense maatschappij. Zonder deze steun zouden deze kwetsbare jongeren gemakkelijk terechtkomen in de criminaliteit en/of prostitutie. Timulazu wil ze een ander perspectief bieden door ze vaardigheden aan te leren en begeleiding te geven op weg naar een baan en zelfstandige woonruimte.

De organisatie bezit een groot stuk grond, waar de jongeren wonen en waar een camping en kinderboerderij zijn opgezet. De jongeren doen hier werkervaring op, zij krijgen een loon en betalen hiervan huur en boodschappen. Zij worden begeleid door sociaalpedagogisch medewerkers. De kosten van het integratietraject worden betaald met inkomsten uit donaties, de camping in Roemenië en een kringloopwinkel in Nederland. 

Werkzaamheden

Als vrijwilliger ga je vooral noodzakelijke klussen opknappen op het terrein en aan de appartementen waar de jongeren verblijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Schilderen, tegelen, timmerwerk, laminaat leggen, etc.
  • Evt. elektra aanleggen (alleen als je hier ervaring mee hebt!)
  • Tuin- en hovenierswerk.
  • Kinderboerderij: reparaties uitvoeren en afwerken van gebouwen.
  • Uitzetten van wandel- en fietstochten.
  • Fietsen maken.
Image
op de trekker bij Timulazu

Je kunt in overleg ook een (mid)dag activiteiten organiseren voor de Romakinderen uit het dorp in de buurt. Let op: hier zijn extra kosten aan verbonden, voor bijvoorbeeld spelmaterialen en een lunch voor de kinderen. Je kunt hiervoor fondsen werven voor je vertrek!

Als je je inschrijft voor dit project, vragen we je een motivatiebrief te schrijven waarin je aangeeft welke handige vaardigheden jij hebt en wat je leuk vindt om te doen. Dit kan van alles zijn - van naaien tot beton storten en van creatieve workshops geven tot een moestuin aanleggen. Er is vaak een klus die aansluit!

Voor dit project is van belang dat je handig bent en al wat kluservaring hebt. Er is een ervaren klusjesman in dienst, maar hij zal niet steeds met de vrijwilligers meewerken.

Verblijf

Je wordt ondergebracht op het terrein van de organisatie. Je slaapplek is afhankelijk van wat er vrij is en kan variëren van een (luxe) appartement tot een (klaarstaande) tent op de camping. In alle gevallen wordt voorzien in een bed met beddengoed. Dat hoef je dus niet zelf mee te nemen.

De maaltijden bereid je met je groep. Boodschappen doe je in overleg met de projectleider. 

Reis

Je reist zelfstandig naar Roemenië.

Ophalen is mogelijk vanaf de bushalte in Sanpaul (Mures-district) of van het vliegveld van Targu Mures. 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.