Werk aan de molen in Peuerbach (vol)

Voor dit project hebben we voldoende vrijwilligers. Kijk graag hier even verder naar een ander mooi project.

 

De NGO 'Nature Conservation Association of Upper Austria' zet zich in voor de bescherming en het behoud van natuur, in het bijzonder voor natuurlijk en cultureel landschap en een gezonde omgeving als een natuurlijke basis voor het leven van mensen, dieren en planten. Met dit doel werken ze aan natuurbehoud en organiseren ze daar lezingen, excursies en tentoonstellingen over.

Een speciaal project van de organisatie is de oude, romantische Hinterbergermolen uit de Biedermeierperiode, die in een natuurreservaat staat. De molen krijgt een nieuwe bestemming en wordt een informatiecentrum waar bezoekers meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van het lokale landschap en het natuurreservaat. Ook komen er tentoonstellingsruimtes met exposities over cultuur en natuur, en ruimtes voor evenementen en schoolklassen.

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen, is er nog veel werk te doen om van de molen een inspirerende ontmoetingsplaats te maken. Dit is een echt buitenproject: een deel van het werk is buiten, er wordt buiten gekookt, en je zit midden in een prachtig natuurreservaat!

Image
Peuerbach

 

Vrijwilligerswerk

Er zijn verschillende renovatiebezigheden waar je als IBO-vrijwilliger mee aan de slag kan. Zo wordt er gewerkt aan het behoud van de molen, onder andere aan het vernieuwen van het dak. Ook kan je je inzetten voor natuuronderhoud en waterafvoer.

Verblijf

De vrijwilligers verblijven in de school van Peuerbach. Jullie nemen zelf een slaapzak en matje mee. Er is geen wifi aanwezig. Maaltijden koken jullie samen bij de vuurplaats.

Vrije tijd

Je kan het natuurgebied ontdekken en op zoek naar allerlei vogels en andere dieren. Ook kan je andere excursies maken, bijvoorbeeld naar Linz, of in de buurt zwemmen en hiken.

Reis

Je reist naar Linz, waar je wordt opgehaald. Na inschrijving ontvang je meer informatie en een reisadvies.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Toch ga je wellicht vliegen naar dit project. Wat je in ieder geval wel kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €169,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.