Knap huizen op voor dakloze mensen in Graz

Project

De organisatie Caritas in Graz helpt mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Vanuit de organisatie kijken zij naar de specifieke behoefte van de persoon en zij proberen hierbij met de hulp zo goed mogelijk aan te sluiten, onder andere door onderdak te bieden. 


IBO-Austria, ook gevestigd in Graz, werkt al enkele jaren samen met Caritas om de verouderde appartementen op te knappen.

Image
Graz - need a home

Werk

In dit project ga je aan de slag met het schuren en schilderen van balkons en houten lambrisering. Omdat afwisseling in je werk nodig is en de tuin ook aandacht verdient, ga je ook een tuinhuisje bouwen en een bloemperk aanleggen bij het appartementengebouwtje. Ook zal er af en toe een klusje in huis moeten gebeuren.

Het werk wordt in overleg met iedereen onderling verdeeld en wordt begeleid door een technisch begeleider van Caritas. 

Verblijf

Je slaapt in één van de appartementen in het gebouw waar je ook werkt. Er zijn enkele bedden, maar niet genoeg voor iedereen. Sommigen zullen een eigen ISO-matje mee moeten nemen. Hierover krijg je vooraf bericht. 

Alle maaltijden worden verzorgd. Wie wil, kan ook eens zelf koken - het appartement heeft een goede keuken.

Vrije tijd

Tijdens dit project worden enkele uitstapjes georganiseerd in overleg tussen de vrijwilligers en projectbegeleiders. 

Graz is de tweede stad van Oostenrijk en er wonen veel studenten. De stad verkennen is een must. Vergeet vooral niet om de stadsberg te beklimmen. Je kunt (tegen betaling) via een glijbaan door de berg weer naar beneden.

Verder kun je natuurlijk gaan wandelen in de prachtige Oostenrijkse natuur en kun je een uitstapje maken naar de Schwarzlsee, een mooi meer waar je kunt zwemmen. 

Reis

Je reist zelf naar Graz. Je wordt door een projectmedewerker opgehaald van het trein- of busstation of het vliegveld. Eventueel kun je met de Belgische vrijwilligers meereizen.

Wij willen je vragen om met de trein of bus te reizen, maar naar dit project zal je misschien gaan vliegen. Reizen met het vliegtuig is belastend voor het milieu. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €209,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.