Klussen in het Haus der Stille

Het Haus der Stille is een spiritueel centrum waar iedereen welkom is die behoefte heeft aan wat rust. Mensen kunnen hier een tijdje te gast zijn - in retraîte - of deelnemen aan cursussen, congressen en lezingen. In de zomer worden er kampen voor jongeren georganiseerd.

Het Haus der Stille bestaat sinds 1979. In de beginjaren zijn er enkele bouwprojecten van IBO geweest om te helpen met de opzet. Sinds 2018 helpt IBO Austria met renovatie- en onderhoudsklussen, door de inzet van internationale vrijwilligers.

De projecten zijn onderdeel van de jaarlijkse renovatieweken van het Haus der Stille: weken waarin het minder stil is dan anders. Vele vrijwilligers uit de wijde omgeving - nationaal en internationaal - komen helpen. Jij ook?

Vrijwilligerswerk

Eind maart worden er ontsnappingsroutes aangelegd (voor het geval van brand). Het werk dat wordt voorzien: sloopwerk, muren doorbreken, metselwerk en timmerwerk. Daarnaast is er in de tuin ook altijd wat te doen.

Het project in juni zal verdergaan met het renovatiewerk binnen - kamers opknappen, vloertjes leggen, meubels opknappen of opruimen, schilderen - en daarnaast zal de grote tuin verder onder handen genomen worden.

Verblijf

Je krijgt als vrijwilliger een eigen (soms gedeelde) slaapkamer.

Alle maaltijden worden verzorgd. Er wordt (voornamelijk) vegetarisch gekookt.

Vrije tijd

In het Haus der Stille is natuurlijk gelegenheid om zelf je rust te nemen en te mediteren. Heb je hier nog geen ervaring mee? Geen probleem - men helpt je graag.

Heiligenkreuz ligt in de buurt van Graz, een leuke stad om te verkennen. Verder ben je in een prachtige omgeving. Neem je wandelschoenen mee en ga op pad!

Reis

Je reist naar Graz, waar je wordt opgehaald van het trein- of busstation.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Daarnaast betaal je voor dit project €169,- deelnamekosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.