Help vluchtelingen vooruit met tuinieren in Wenen II (vol)

Project

"House of Hope - Refugee Aid" is een non-profitorganisatie in Wenen. De organisatie ondersteunt vluchtelingen in Oostenrijk met steun, advies en hulp bij integratie. Ook organiseren ze taallessen en trainingen op het gebied van sociale - en arbeidsmarktvaardigheden. 

Eén van de bijzondere projecten is een buurttuin, waar oorspronkelijke buurtbewoners en nieuwkomers samen tuinieren. Samen praktisch bezig zijn is een goede manier om elkaar te leren kennen en waarderen. 

IBO ondersteunt dit initiatief van harte. Komende zomer organiseert IBO Austria twee internationale vrijwilligersprojecten in de buurttuin.

Image
Sociaal tuinieren in Wenen

Werk

We verwachten vooral timmer-, graaf en waterwerk. Er zal gewerkt worden aan het ontsluiten van een bestaande waterput, zodat de tuin water geven gemakkelijker wordt. Daarnaast worden er afdakjes gebouwd, zodat er bescherming is tegen weersomstandigheden, zon of regen, als mensen in de tuin bij elkaar willen zijn. Er worden zitjes gecreëerd en de speeltuin wordt opgeknapt. 

Verblijf

Alle internationale vrijwilligers verblijven in een pension in de buurt. Bedden en badkamers zijn daar beschikbaar. Alle maaltijden worden verzorgd.

In het pension is wifi beschikbaar, op de projectlocatie (de tuin) niet. 

Reis

Je reist met de trein of (flix)bus naar Wenen en wordt op een afgesproken moment opgehaald van de uitstaphalte. 

Reizen met het vliegtuig is erg belastend voor het milieu. Ga je wel vliegen? Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Vrije tijd

Het hangt natuurlijk af van de coronasituatie van dat moment, maar in Wenen zijn er oneindig veel mogelijkheden om je vrije tijd op een leuke manier door te brengen. Je kunt de mooie, oude binnenstad bezoeken, met de musea en café's, er is slot Schönbrunn, of je zoekt groen op in één van de parken die Wenen rijk is of op het groene eiland in de Donau. Zwemmen in de Oude Donau is ook een goede optie! 

Voorbereiding

IBO biedt een goede voorbereiding op jouw vrijwilligerswerk in het buitenland. Zo ontvang je een digitaal infopakket en een uitnodiging voor de voorbereidingsbijeenkomst. Lees hier meer over het hele proces van vertrek tot terugkomst.

Kosten en inschrijven

Ga naar inschrijven om je direct aan te melden voor dit project.

Voor dit project betaal je €35,- inschrijfgeld en €159,- deelnamekosten.

Dit is inclusief accommodatie en maaltijden, VOG-aanvraag, lokaal vervoer, infopakket en voorbereidingsbijeenkomst. Exclusief reis, verzekeringen en eventuele uitstapjes. 

Wil je meer weten over de besteding van je bijdrage? Kijk gerust hier op onze website.