Word projectbegeleider in Nederland!

Voor één van onze partnerorganisaties zijn wij met spoed op zoek naar een tweede begeleider voor een internationaal vrijwilligersproject voor jongeren van 15 - 17 jaar. Ben jij 21 jaar of ouder en vind je het leuk om een internationale groep jongeren te begeleiden in hun vrijwilligerswerk? Reageer dan nu!

Project

Zonnehoeve is in 1981 gestart en daarmee één van de oudste biologisch-dynamische bedrijven in Flevoland. Het is een multifunctioneel landbouwbedrijf. Naast akkerbouw en veeteelt is er ook een tuinderij, bakkerij, manege, pensionstal, stoeterij en wordt zorg geïntegreerd in het productiebedrijf. De bedrijfsvoering is erop gericht om de landbouwkundige kringloop zo gesloten mogelijk te maken, dan immers kan de bodem rijker en vruchtbaarder worden en is een duurzame voedselproductie mogelijk.

Op Zonnehoeve staat de veehouderij in dienst van de akkerbouw. De koeien eten de gras/klaver en produceren mest die de basis is voor de bodemvruchtbaarheid. Het belangrijkste akkerbouwgewas op Zonnehoeve is de tarwe. Van de tarwekorrels wordt brood gebakken en op het stro van de tarwe liggen de koeien.

Vrijwilligerswerk

De vrijwilligersgroep gaat aan het werk op de boerderij. Het werk wordt professioneel begeleid. Als projectbegeleider ben je er vooral voor de sociale kant: je bent vraagbaak, neemt in de vrije tijd het initiatief voor een uitje, zorgt dat de jongeren zich thuisvoelen, lost communicatieproblemen op, etc. En in de tussentijd werk je mee met de groep en ervaar je het leven op een biologisch dynamische zorgboerderij in één van de bijzonderste stukjes van Nederland: de Flevopolder.

Verblijf

Je verblijft met de groep op het terrein van de boerderij. Je krijgt een gezamenlijke leefruimte ter beschikking. Wil je liever niet met iedereen in één ruimte slapen? Zet gerust een tentje op op het gras.

Reis

Je reist zelfstandig naar Zeewolde.

IBO vraagt al haar vrijwilligers om zo duurzaam mogelijk te reizen, dus bij voorkeur met trein of bus. 

Wat je in ieder geval kunt doen, is je CO2-uitstoot compenseren via een erkende organisatie. Kijk voor meer informatie op de website van Milieu Centraal

Voorbereiding

De partnerorganisatie zorgt dat jij goed wordt voorbereid op je project!

Kosten

IBO vraagt €35,- inschrijfgeld. Voor dit project is er geen deelnamebijdrage.

De partnerorganisatie vergoed je reiskosten en inschrijfkosten.

Wil je meer weten over de totstandkoming en besteding van je bijdrage? Lees over de kosten voor deelname.

Inschrijven

Schrijf je hier in als vrijwilliger bij IBO.